İBB Meclisi'nde kabul edildi! İndirim geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

İBB Meclisi'nde kabul edildi! İndirim geliyor!
İBB Meclisi'nde kabul edildi! İndirim geliyor!
GİRİŞ 15.05.2019 19:20 GÜNCELLEME 16.05.2019 13:18
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatında yüzde 46'ya varan indirim sağlayacağı kaydedilen "hanede yaşayan kişi bazlı dinamik tarifelendirme modeline" geçilmesini oy birliğiyle onayladı.

 

 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın seçim vaatleri arasında yer alan suda indirim, Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla teklif haline getirilerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

Meclis'te 13 Mayıs'ta oy birliğiyle kabul edilerek Hukuk ve Tarife Komisyonlarına havale edilen teklif, ilgili komisyonlarca rapora dönüştürülerek olumlu görüşle Meclis'e sevk edildi.

 

 

HER 2,5 METREKÜP SUYUN 0,5 METREKÜPÜ ÜCRETSİZ OLACAK

"Hanede yaşayan kişi sayısını esas alan tarifelendirme modeline" geçilmesine ilişkin raporda, şunları kaydedildi:

"Halihazırda konutlarda uygulanan, 'hane bazlı' tarifelendirme modelinden Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Sistemi'nde kayıtlı hanede yaşayan kişi sayısı esas alınan, kişinin günlük su kullanım ihtiyacına göre kademeler belirlenen ve birim fiyatında indirimler yapılan, hanede yaşayan kişi sayısı artışına göre indirim oranında da artış gösteren, netice olarak vatandaşlarımızın fatura tutarlarında yüzde 40 ve üzeri indirim sağlayacak 'hanede yaşayan kişi bazlı' dinamik tarifelendirme modeline geçilmesi talep ediliyor."

Meclis toplantısında görüşülen rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü ücretsiz verilecek

Rapora göre, hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü 'İnsani Su Hakkı' kapsamında ücretsiz verilecek. 

'İnsani Su Hakkı' konut abonelerinin aylık tüketiminin 30 metreküplük kısmına kadar uygulanacak.

3 KADEME 2 KADEMEYE İNİYOR! İLK KADEME 0-15 METREKÜP OLUYOR

Konutlarda uygulanan üç kademeli (0-10, 11-20, 21 metreküp ve üzeri) tarifeden vatandaş lehine düzenleme yapılarak, iki kademeli (0-15, 16 metreküp ve üzeri) tarifeye geçilecek.

Bu kapsamda; konut aboneleri içerisinde 1. kademeden faturalandırılan abone oranı yüzde 69,5 iken yeni kademelendirme ile yüzde 90 olacak şekilde faydalanma oranı genişletildi. Örnek olarak mevcut durumda 4 kişilik bir ailenin kullanımı 1. kademede faturalandırılırken bu düzenleme ile 7 kişilik ailenin kullanımı 1. kademede kalacak. 

Konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerleri tarifesinde ise yüzde 10 indirim sağlanacak.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Daha önce İSKİ faturalarında enflasyona bağlı artışlar söz konusu oluyordu. Bundan sonra enflasyona bağlı herhangi bir artış olmayacak. Yıl sonuna kadar sabit fiyatla devam edecek. Bu çerçevede 4 kişilik bir aile fatura olarak 60 lira ödemişse, 41 lira ödeyecek. 6 kişilik bir aile 103 lira ödediyse önümüzde ay faturası 64,53 lira gelecek. 8 kişilik bir aile bu ay 140 lira fatura ödemişse önümüzdeki ay faturası 82,04 lira gelecek. Yüzde 46'ya varan bu indirim hanelerde uygulanacak. İş yerlerinde ise yüzde 10'un üzerinde indirim uygulanacağını İstanbullulara müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • ticaret 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayseride Su ve Elektirikte İndirim Olmasını Diliyoruz Alınan Belediyeliklerin de Keşke Kıymeti Bilinse İllaki Değişmesi Yada Riske Girmesimi Gerek Vatandaşa Yansıması İçin Rerahın
    Cevapla
  • 67li 4 yıl önce Şikayet Et
    Secim vatandaşa yarayacak inş.
    Cevapla
  • ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı uygulamayı orduyada isteriz
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    İndirimler bütün Türkiye için olmalıdır. O il başka diğer il başka, bu haksızlıktır.
    Cevapla
  • izmirli.. 4 yıl önce Şikayet Et
    chp atıp tutuyorda, chp li izmir belediyesinde türkiyenin en pahalı suyunu içtirmeye devam ediyorlar. ayrıca katı atık bedeli adı altında ek olarak da para alınıyor. yani ey istanbullular partinizin kıymetini bilin. ayrıca izmir belediyesinde borçlardan dolayı ihale paralarını ödeyemiyor. araştırın göreceksiniz. aldıkları her belediyede çarşaf çarşaf afişler yaptırarak borçları yayınlıyorlar da izmir de bunu neden yapmıyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle