'Faiz değiştirmek için güçlü argüman görmüyorum'

New York Fed Başkanı John Williams, "Faizleri indirme veya yükseltme yönünde güçlü bir argüman görmüyorum" dedi.

'Faiz değiştirmek için güçlü argüman görmüyorum'
'Faiz değiştirmek için güçlü argüman görmüyorum'
GİRİŞ 23.05.2019 07:37 GÜNCELLEME 23.05.2019 07:37

New York Fed Başkanı John Williams, enflasyonun arzu ettiğinden düşük bir seviyede olduğunu, ancak ABD Merkez Bankası'nın (Fed)'in fiyat baskısını artırmak için yakın zamanda faizleri düşürmesi olasılığı görmediğini söyledi.

"Fed'in faizleri herhangi bir yöne doğru hareket ettirmesi için güçlü bir argüman görmüyorum" diye konuşan Williams, cari para politikasının ekonomide neler olup bittiğini değerlendirme konusunda iyi bir noktada olduğunu ifade etti.

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2'nin hemen üzerinde büyümesini beklediğini de aktaran Williams, işsizlik oranını ise yüzde 3,6 olarak tahmin etti.

Williams, enflasyonun daha yukarı gittiğini görmek istediğini, fiyat baskılarında hali hazırdaki zayıflığın geçici olup olmadığını anlamak için verileri takip ettiğini vurguladı.

"Yüzde 2 enflasyon hedefinin sürdürülebilir şekilde başarılacağına inanmaya devam ediyorum. Enflasyonun birkaç yıldır yüzde 2 hedefimizin altında seyrettiğinin tamamen farkındayım" diye konuşan Williams, "Güçlü büyümeye devam edeceğimizden emin olmalıyız, güçlü ekonomi enflasyonun bizim yüzde 2 simetrik hedefimize gitmemizi sağlayacak" dedi.