Vurgun yapan fırsatçılar ağlamaya başladı

Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’da kışın fiyatı üretim azlığı ve iklimsel şartları nedeniyle 7 liraya kadar çıkan domates, şimdilerde ürün fazlalığı nedeniyle 2 liraya kadar düştü. Ancak domatesin fiyatının düşmesi sera üreticisini tedirgin etti.

Vurgun yapan fırsatçılar ağlamaya başladı
Vurgun yapan fırsatçılar ağlamaya başladı
GİRİŞ 24.05.2019 07:48 GÜNCELLEME 24.05.2019 07:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bugünlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde en iyi domates 1,5 ile 1,5 lira arasından alıcı bulmakta zorlanıyor.

Ürünlerini değerinden satmak isteyen üreticiler, gece yarısı geldikleri hâlde gün boyu ürünlerini kamyonetlerinin başında bekleyerek satmaya çalışıyor.

Kışın ürün azlığından domatesin fiyatının 6,7 liraya yükseldiğini hatırlatan Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı olan Nevzat Akcan “Ben, aynı zamanda üreticiyim 13 liraya patlıcan sattım. Maliyetini şimdi kurtardım, şimdi patlıcan 3,4 liradan satılıyor. Salatalık bitti. Alanya’da yerinde bedavaya verecekler. 30 kuruş. Bir lira masrafı var salatalığın. Domates kamyonetleri bekliyor. Gece yarısından beri bekliyorlar. İlk hasat domates bu maliyetlerle 2,5 liranın altında satılırsa zarar eder. Ürün arttıkça fiyatlar iyice düşer. Allah korusun domatesler salçaya gider o zaman biteriz” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • M.Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    2 hafta öncesine kadar 8 liraya sattırırken bunları hiç düşünmüyordunuz, oh olsun size hepiniz vurguncu olmuşsunuz, boşuna ağlamayın
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    yediklerinize sayın....
    Cevapla
  • tüketici 4 yıl önce Şikayet Et
    salatalığın 1 lıralık masrafı nedir acıkla. sallamayın bol keseden kışın dibine kadar kazandığınıza sayın
    Cevapla
  • muyo 4 yıl önce Şikayet Et
    milleti kazıklarken düşünecektiniz fırsatçı vurguncular ahlaksız herifler
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun , sayenizde millet pazara uğramıyor. Bedava verseniz satılmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle