İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği bayramdan önce yatacak mı?

On binlerce kişi Haziran ayı işsizlik maaşının bayrama denk gelmesi sebebiyle ne zaman hesaplarda olacağını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte işsizlik maaşlarının hangi gün hesaplarda olacağı belli oldu.

İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği bayramdan önce yatacak mı?
İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği bayramdan önce yatacak mı?
GİRİŞ 29.05.2019 11:57 GÜNCELLEME 29.05.2019 12:00

İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Ramazan Bayramının resmi tatil olması dolayısıyla işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinin ne zaman ödeneceğini merak eden vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama geldi. Her ayın 5'inde hesaplara yatan paralar bu ay bayram nedeniyle erken yatacak.

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan Bayramının 4 Haziran 2019 tarihine denk gelmesi sebebiyle 5 Haziran 2019 tarihinde ödenmesi gereken İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneğinin ödeme tarihlerinin 31 Mayıs 2019’a alındığını söyledi.

Bu sayede işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların ödemelerini bayram öncesi alabileceğini ifade eden Bakan Selçuk, vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Selçuk ayrıca, vatandaşların T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanları ile birlikte PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerini belirtti.

 

 

2019 YILINDA İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İşsizlik maaşı sigortalılık süresine göre farklılık gösterse de belirli bir tavan ve taban fiyatı vardır. 2019 yılı işsizlik maaşı en düşük 1.015, en yüksek 2.030 liradır.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİ

Kanunda yer alan diğer şartları taşınması kaydıyla hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL