Mersin'de kuruldu şimdi Türkiye'nin ilk 500 firması arasında

Türkiye’nin ilk 500 firması arasında iki firma ile en çok istihdam sağlayan firması unvanı Arbel A.Ş’nin İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl açıkladığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' raporuna göre 2018 yılında Mersin’den 8 firma ilk 500’e girdi.

Mersin'de kuruldu şimdi Türkiye'nin ilk 500 firması arasında
Mersin'de kuruldu şimdi Türkiye'nin ilk 500 firması arasında
GİRİŞ 01.06.2019 14:11 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:11

Türkiye’de bir ilk olan ve aynı şirketler grubuna ait iki firma; Arbel a.ş ve Durum Gıda en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer almayı başardı.
Geçtiğimiz günlerde İş-kur’un düzenlediği, 9. İş ve Kariyer fuarı kapsamında Mersin’de en çok istihdam sağlayan firma seçilen Arbel A.Ş. 466.sırada yer alırken, Yine aynı şirketler grubunda yer alan Durum Gıda. A.Ş. 492.sıraya yeraldı.

Türkiye’nin ihracat devi firmaları arasında gösterilen Arbel,  Kurucu başkan ve ASKON Mersin Şube başkanı olan Hasan Arslan İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeğine katıldı.

Düzenlenen İftarda yemeğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, eski Avrupa Bakanı Egemen Bağış ve ASKON temsilcilerinin katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; ‘Ülkemiz ekonomisinde öncü rol üstlenen, üreten, ihraç eden, vergisini ödeyen ve istihdam sağlayan girişimci iş insanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.’ diyerek ASKON Mersin Şube Başkanı ve Arbel A.Ş Kurucu Başkanı Hasan Arslan’a teşekkür plaketi takdim etti