Üretime ve istihdama büyük hibeler

Hükûmet işsizliğe merhem olacak, istihdamı ve üretimi artıracak hibeleri devreye aldı. KOBİ’lere, kırsaldaki işletmelere, engelli ve eski hükümlüye ciddi fırsatlar sunuluyor.

Üretime ve istihdama büyük hibeler
Üretime ve istihdama büyük hibeler
GİRİŞ 04.06.2019 06:20 GÜNCELLEME 04.06.2019 06:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

1- KIRSAL KALKINMAYA 400 MİLYON TL

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için AB destekli “IPARD II-6’ncı Başvuru Dönemi”ni başlattı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu; 42 ilde 60 milyon avro, yani yaklaşık 400 milyon liralık hibeyi yatırımcılara sunacak. Bugüne kadar 14 binden fazla projeye, yaklaşık 4 milyar lira hibe desteği sağlandı. 10 milyar lira tutarında yatırım yapıldı, 60 bin yeni istihdam oluştu. Desteklenecek alanlar arasında; süs bitkileri, aromatik bitkiler, mantar, fide üretimi, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünlerin üretimi, kırsal turizm faaliyetleri, kültür balıkçılığı, yenilebilir enerji bulunuyor. Yatırım tutarının yüzde 65’ine kadar olan hibe fırsatı için projeler, TKDK il koordinatörlükleri tarafından 8 Temmuz-23 Ağustos kabul edilecek.

2- TEKNOLOJİ ÜRETEN GENCE 200 BİN TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yedi yıldır sürdürdüğü “Bireysel Genç Girişimci” (BİGG) programı kapsamında 115 milyon lira hibe desteği sağlayarak, bin 94 firmanın kurulmasını sağladı. Bakanlığın, 50 milyon lira bütçe ayırdığı “TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı”nın son çağrısı da sonuçlandı. Bu kapsamda teknoloji odaklı proje yürüten 146 genç girişimciye, 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe verilecek. Bakan Mustafa Varank, “Geleneksel sektörlerdeki girişimcilere de destekler sürüyor. Sağlanan istihdam performansına dayalı olarak, KOSGEB aracılığıyla çeşitli destekler veriyoruz. Bu çerçevede müteşebbislerimize 60 bin liraya, teknoloji tabanlı olanlara da 370 bin liraya kadar destek sağlıyoruz” diye konuştu.

3- ESKİ HÜKÜMLÜ VE ENGELLİYE 50 BİN TL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere sağladıkları 50 bin TL’ye kadar hibe desteği için, 2019 yılı 2. dönem başvurularını kabul etmeye başladıklarını bildirdi. Proje sunmak isteyenler, iskur.gov.tr adresindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberine göre hazırlıklarını yapacak. Bakan Selçuk “Vatandaşlarımızın projelerini, 14 Haziran tarihine kadar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor” dedi. İdari para cezaları fonundan desteklenen proje kapsamında, bugüne kadar bin 550 engelliye 63 milyon 276 bin TL, 888 eski hükümlüye de 22 milyon 864 bin TL hibe desteği sağlandı.

YORUMLAR 12
  • Zabit Tayyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu destekler verilsin sorun değil de denetlensin aynı zamanda. Ben KOBİ vb destek alıp gerçekten üretim için mücadele eden görmedim. En az 20 kişi gösterebilirim bizim ilde kredi desteği alıp da bankaya faize yatıran ya da dolat, euro, altın alıp kendince yatırım yapn...
    Cevapla
  • Atçeken 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT lileri zehirleyin gitsin
    Cevapla
  • Gercegin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de üretilen beyaz eşya otomobil otobüs kamyon ve telefonlardan alanlara KDV iadesi verilirse yerli üretim artar işsizlik azalır dolar düşer
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her engelli proje üretemeyebilir bu kıstas olmamalı engelli vatandaşa sosyal devletin gereği olarak hayatlarını sorunsuz sürdürebilmeleri adına geniş imtiyazlar tanınmalı maalesef kamu ve özel sektörde sağlıklı birey gibi muamele görüp iş yükleri arttırılıyor katı ve sert tutumlara uğratılıyorlar zaten psikolojik olarak hayata adapte olamıyor birçoğu amirleri baskı otorite kurup iş hayatında da birçok sorun çıkarıyorlar unutmayalım herkes hayatta bir engelli adayıdır!...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Fikir beyan ettiğiniz para kaç para arkadaşlar. Bu seneki bütçe 1 trilyon liradan fazla. Vergi herkesten toplanan zengine daha fazla harcanan bir meseledir. Fakir 1000 lira kazanır 200 lira vergi öder, zengin 1000 katını kazanır daha az vergi öder ve daha sonra ne kadar teşvik ve hizmet varsa hemen hepsi zengin mahallesine gider. Allah'tan başka yâr ve yardımcı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle