Hamle işe yaradı! Türkiye’ye beyin göçü

Türkiye, beyin göçünü tersine çevirecek yetenek avı başlattı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi genç yetenekler ile iş dünyasını fuarlarda buluşturdu. 4’ü yurt dışında düzenlenen toplam 12 kariyer etkinliğine, 5 bini yurt dışından 75 bin genç katıldı.

Hamle işe yaradı! Türkiye’ye beyin göçü
Hamle işe yaradı! Türkiye’ye beyin göçü
GİRİŞ 05.06.2019 09:28 GÜNCELLEME 05.06.2019 09:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi genç yetenekler ile iş dünyasını fuarlarda buluşturdu. 4’ü yurt dışında düzenlenen toplam 12 kariyer fuarına 5 bini yurt dışından 75 bin genç katıldı. Üniversite öğrencileri için açılan stantlarda gençler kendi bölümleriyle ilgili iş imkanları ve çalışma koşullarıyla ilgili bilgi alma fırsatı buldu. Firmalar ise yaptıkları görüşmelerde gençlere staj ve istihdam imkanı sağladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ile birlikte kurulan İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan proje ile yetenekli gençlerin eğitim sürecinde tespit edilmesi ve onların iş hayatına kazandırılması için düzenlenen kariyer fuarları tamamlandı.

 

 

12 FUAR DÜZENLENDİ

Kariyer fuarlarında bilgilendirme oturumu, mülakat, atölye çalışması gibi etkinlikler düzenlenerek fuara katılan her gencin şeffaf, yetkinlik ve liyakat temelli işe alım süreçlerini tecrübe etmesi sağlandı.

 

 

İnsan Kaynakları Ofisi, 'Yetenek Her Yerde' sloganıyla üniversite öğrencileri ve mezunlarına istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, üniversite adına bakılmaksızın gençlerin kendilerine birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, nitelikli gençlerin kamu ve özel sektöre kazandırılması, kamu kurum ve kuruluşlarının işveren marka değerinin artırılması amacıyla yurt içi ve yurt dışında kariyer fuarları düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yürütülen proje kapsamında ülke genelinde 8 yurt dışında 4 fuar gerçekleştirildi.

BİNİN ÜZERİNDE FİRMA

Yurt içinde Erzurum, Trabzon, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Konya, Gaziantep ve Mersin’de düzenlenen fuarlara 87 üniversiteden katılım düzenlendi. 70 binin üzerinde öğrenci ve mezun, 351’i kamu olmak üzere toplam bin 315 firma fuarda buluştu. Almanya’nın Köln şehrinde başlayan yurt dışı kariyer fuarları, İngiltere’nin Londra, Güney Afrika’nın Johannesburg ve Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirildi. Yurt dışındaki kariyer fuarlarında 17’si kamu olmak üzere sektörlerinin lider konumundaki 69 firma, 5 binin üzerinde Türk ve yabancı yetenekle bir araya geldi.

TECRÜBE PAYLAŞIMI

Kariyer fuarlarında bilgilendirme oturumu, mülakat, atölye çalışması gibi etkinlikler düzenlenerek fuara katılan her gencin kamu ve özel sektörün önde gelen firmalarının şeffaf, yetkinlik ve liyakat temelli işe alım süreçlerini tecrübe etmesi sağlandı. İş ve meslek danışmanları kayıt ve danışmanlık hizmeti sunarken, öğrencilere yönelik olarak CV hazırlama, mülakat, iş arama konularında atölye çalışması gerçekleştirildi.

FUAR SAYISI ARTACAK
Fuarlarda bazı şirketler, staj ve okul sonrasında çalıştırmak üzere öğrencilerin CV’lerini de topladı. Şirketler bu yöntemle yetenekli ve başarılı öğrencileri eğitim sürecinde keşfetme ve sektöre kazandırma imkanı buldu. Kariyer fuarlarının önümüzdeki sene kapasitesinin artırılarak gerçekleşmesi için de çalışmalar başlatıldı. Önümüzdeki sene fuar sayısında da artış hedefleniyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimde üniversitelerde altyapılara (bina değil) laboratuvarlara yazılımlara yatırım yapabilsek, uygulamalı bölümleri geliştirsek bizde de çok daha fazla ilerleme olur.
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    şu ağzını her açtığında paralar betona harcanıyor diyen beton kafalılara şaşıyorum, fabrika yapılsın tabii ki ama fabrikalarda konteynerden bozarak yapılmıyor betondan yapılıyor , ayrıca bu ülkede altyapı ak parti iktidarına kadar çok zayıftı ve olanlar eskimişti mecburen altyapı ihtiyacları betona para yatırılarak giderilmek zorundaydı, bölünmüş yollar köprüler havaalanları gerekliydi yani lafın kısası betona yatırım bir yerde mecburi istikametti ki hala da çok var en önemli konumuz depreme dayanıklı binalar inşa etmek ve bu betona para yatırılmadan olmuyor. Son sözüm bu beton kafalılar ayrıca o yapılan yeni beton binalardan yeni yeni daireler almayıda çok severler.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    bina deyip onemsiz mis gibi gostermeyin !akilli bilara yatirim yapanlar cok,basta abd ve ab ulkeleri
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    bina da lazim yazilim da; jher ikisine yatirim yapilarak pekala ilerlenebilir..onemli olan nitelikli yatirimlar yapilmasi !
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ve sadece almanyada teknik egitim görmü$ genclerin sayisi almanyada ya$ayan diger yabancilara göre 5 kat dah fazla.Doktor tekniksyen kominikasyon sistem muhendislik dallarida ayni $ekilde kat kat fazla.Hepside Almanlara hizmet ediyor.Birde ordaki egitim asla asla Türkiyedeki egtimler ile mukase edilemez..
    Cevapla
  • sezai 4 yıl önce Şikayet Et
    turkiyedeki egitim niye mukayese edlemezmis? onecki yillar icin belki soylenebilirdi, ama su an ki iktidarin getim icin yaptigi iyilestirmelere ve universitelere onlarca yatirim, ogrencilerein yuksek ihtisaslar icin ayirdigi burslar vs vs.. hepsi bu ogrencilerin egitimi icin sonucata bu basar yine ulkemize ait., yurt disinda belli alanlarda bsarili olup isimlerini duyuyorsa, bu en evvela turkiyede aldiklari altyapi egitimlerinin sayesinde..kenzimizi bu kadar kucumsemeyelim , ezil te hissetmeye hic gerek yok ! biz iui yoldayiz , sadece bazi alanlardaki imkan eksikligi var oda hizla kapatilmaya calisliyor.!
    Cevapla
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    ihracat artıyor ama millete yansımıyor nedeni paralar Türkiye yi kaldıracak kalkınma için yeni mühendislere , teknoloji ve ar-ge neyimiz varsa yatırmalız!!
    Cevapla
  • Abou 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektörün durumunu biliyoruz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle