Bakan Turhan son noktayı koydu: İlk kazma vurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, "Proje yapmaktan değil, engellemekten bahseden, Türkiye’nin önüne sadece set çeken bir anlayışa inanıyorum ki İstanbullular 23 Haziran’da en güzel cevabı verecektir" dedi.

Bakan Turhan son noktayı koydu: İlk kazma vurulacak
Bakan Turhan son noktayı koydu: İlk kazma vurulacak
GİRİŞ 16.06.2019 07:06 GÜNCELLEME 16.06.2019 07:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, her türlü engele rağmen birçok dev projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bugüne kadar 2023 hedeflerine ulaştırma kararlılığımızdan en küçük bir taviz vermedik, vermeyeceğiz” dedi. Kanal İstanbul gibi projelere ilişkin daha önce CHP kanadından gelen açıklamaları değerlendiren Bakan Turhan, “Bu proje gerçekten milli bir proje ve kurumların karşılıklı olarak gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Ancak yine önümüze seçkinci ve engelleyici bir siyasi anlayışla konuşan kesimler çıkıyor. Yine proje yapmaktan değil, projeleri engellemekten bahseden bu anlayışa 23 Haziran’da en güzel cevabı halk verecek” dedi.

 

 

İLK KAZMA VURULACAK

Kanal İstanbul Projesi’nin teknik çalışmalarının tamamlandığını belirten Turhan, “ÇED Raporu hazırlandı. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu (TVK) Kararının alınmasını müteakip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak. Diğer yandan bölgenin Çevre Düzeni Planı ile alt ölçekli imar planı çalışmalarına da devam ediliyor. İhale ve finans modelinin kesinleşmesi ve ihale sürecinin tamamlanmasını müteakip ilk kazma da vurulacak” dedi.

 

 

SEÇİM GÜNÜ SİBER SALDIRILARA KARŞI ÖNLEMLER

23 Haziran seçimlerinde alınacak siber güvenlik önlemlerine ilişkin de konuşan Turhan, “Ülkemizin siber sahasını AVCI, AZAD, KASIRGA gibi yerli ve milli çözümlerle 7/24 aralıksız olarak izliyor, gerekli tedbirleri alıyoruz. Özellikle, kritik sistemler başta olmak üzere sorumlu personelin yedekli olacak şekilde hazır bulunmasını sağlayacağız. Seçim günü kurulacak kriz merkezinde siber saldırılara karşı tüm haberleşme altyapısını takip ederek ilgili paydaşlarımızla iş birliği içinde seçim sürecini güvenli bir biçimde geçirmeyi hedefliyoruz. Sosyal medya mecraları başta olmak üzere internet aktörlerinin yalan haber ve dezenformasyon bildirim politikalarını daha etkin hale getirmeleri ve platformlarının manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullanılmasına müsaade etmemeleri konusunda sorumlu davranmaları gerekiyor. Bu konularda tedbir almak üzere sosyal medya şirketleri uyarılıyor. Sosyal medya üzerinden yalan haber ve dezenformasyon yapan hesaplar konusunda da ilgili kurumlarla iş birliği yapılıyor. Ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • Murat28 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu kanala niye karşı çıkılırki devlet büyüklerimiz hükümetimiz seçtiğimiz insanlar memleket için faydalı ülke menfaatine olan şeyleri yapmak istiyolar ama ne fayda anlamayan insanlar cikiyo.karşi çıkma kardeşim ülkene destek ol zaten türkiye düşmanları cikiyo bide içimizdeki hainlare uğraşmayalım içimizde o kadar hain insan varki s.400 bile almayalım başımıza bomba yağsın diyen cahiller ordusu her meslekten her kesimden çıkıyor ve gerçekten ülkesini seven insanlarıda kendilerinin inanmadıkları şeylere inandırmaya çalışıyolar ama bizim insanımız anlayamıyor ne zaman anlayacaklar bu ülke hainlerin eline geçtiklerinde
    Cevapla
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanal hikayesiyle borsada milletin varligina goz dikenlere de kazma vurun
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu engelleyici anlayıșa oy verenler chp hdp yapılan projelerden faydalanmasin.
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre kanal İstanbul şu anki ekonomik durum göz önünde bulundurularak ertelenmeli
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, ''KONYA+ALANYA+ANTALYA'' Yüksek Hızlı Tren hattına da kazma vurulma anını sabırsızlıkla bekliyoruz... Başarılar dilerim...
    Cevapla