Erdoğan müjdeyi verdi! O vergiyi ödemeyecekler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı kararıyla ihracatçılarımız döviz alırken binde 1'lik kambiyo vergisi vermeyecekler" dedi.

GİRİŞ 16.06.2019 16:42 GÜNCELLEME 16.06.2019 16:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, "Bu yıl mayıs itibariyle ihracatımız 171,4 milyar dolara çıkmış bulunuyor. İhracattaki yükseliş olumlu ancak yetersiz. Bir an önce 200 milyar dolar sınırını geçmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 

 

1 Milyar dolar üzerinde ihracat yapan şirket sayımız 10'dan 13'e çıktı, ama yetersiz.

Bu yıl mayıs itibariyle ihracatımız 171,4 milyar dolara çıkmış bulunuyor. İhracattaki yükseliş olumlu ancak yetersiz. Bir an önce 200 milyar dolar sınırını geçmemiz gerekiyor.

 

 

Bu yıl mayıs itibariyle ihracatımız 171,4 milyar dolara çıkmış bulunuyor. İhracattaki yükseliş olumlu ancak yetersiz. Bir an önce 200 milyar dolar sınırını geçmemiz gerekiyor.

Buradan tüm girişimcilerimize, iş insanlarımıza, sanayicilerimize, tüccarlarımıza, üretecilerimize sesleniyorum: Ülkenize güvenin, devletinize güvenin, geleceğinize güvenin. Elinizdeki tüm imkanları yatırıma, üretime, istihdama, ihracata yöneltin.

Türkiye'yi cari açık veren bir ülkeden cari fazla veren bir ülkeye taşımaya çok yaklaştık. Biz sizlere güveniyoruz.

Sanayi Sicil Belgesi sahipleri ve ihracatçı birlikleri üyelerine yapılan döviz satımlarına muafiyet getiriyoruz.Artık ihracatçılarımız döviz alırken binde birlik kambiyo vergisi ödemeyecekler. Artık ihracatçılarımız döviz alırken binde birlik kambiyo vergisi ödemeyecekler. Böylece döviz spekülasyonlarını önlemek için aldığımız tedbirlerin ihracatçılarımızı etkilemesinin de önüne geçiyoruz."

YORUMLAR 6
  • yerli malı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli malı kullanımı acilen artırılmalı yerli malları haftası tekrar geri gelmeli... Vestel Venus General Mobile gibi telefonların satışı acil artırılmalı...
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, ihracat yapan firmalar, ülkeye döviz getirdiğinde mecburen gelen dövizi satıp tekrardan aynı kurdan alıyor (bozmayı düşünmediği için), son yönetmelikten sonra dövizi tekrar alırken kambiyo vergisi çıktı. Bunu da yapmak zorunlu olduğu için, ihracatçı olarak döviz alıp tlye bozmak zorunda kaldık. Şu an bunun önüne geçti devletimiz.
    Cevapla
  • üretim şart 4 yıl önce Şikayet Et
    İhracat yapabilmek için üretim lazım. Üretim içinde makine ve techizat lazım. Üretimde kullanılacak makine, cihaz, test aletleri gibi ürünlerde vergi düşürülmelidir. Hatta alım yapacaklara devletin teşvik vermesi gerekir.
    Cevapla
  • NECDET 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım sizden kurumlara bize destek vermelerini arz rica ediyorum biraz imkan verin ben 10 yıldır yurtdışına çalışıyorum ama imkanlar çok kısıtlı iş yapamıyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İhracat yapan niye döviz alıyor ki; döviz getiriyor olması lazım anlayamadım. Bir gariplik var.
    Cevapla
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    nedenmi ülkemizde herşey ithal oldugu için hammade alabilmek için döviz almak zorunda ülkemizde hammade üretimi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle