ABD borsası karışık seyirle açıldı

ABD borsası güne karışık seyirle başladı.

ABD borsası karışık seyirle açıldı
ABD borsası karışık seyirle açıldı
GİRİŞ 17.06.2019 17:29 GÜNCELLEME 17.06.2019 17:29

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,06 azalışla 26.074,75  puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,07 artışla 2.888,86 puan ve Nasdaq endeksi yüzde  0,28 kazançla 7.818,44 puan seviyelerinde seyrediyor. Bu hafta ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının toplantılarına odaklandı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günü, İngiltere ve Japonya merkez  bankalarının ise perşembe günü açıklanacak faiz kararları yatırımcıların odağına  yerleşirken, jeopolitik riskler ve ticaret savaşlarına ilişkin gündem de takip ediliyor.

Gelişmiş ülke merkez banklarının bu ayki toplantısında faiz  değişikliği yapması beklenmezken, Fed'in beklentiler paralelinde gelecek aylarda  faiz indirimleri yapıp yapmayacağına ilişkin iletişimin piyasaların yönü üzerinde  belirleyici olması bekleniyor. Fed'in temmuz ayı toplantısında faiz indirimine  gideceği beklentisi yüzde 80, eylül toplantısına ilişkin faiz indirim tahmini ise  yüzde 90'ın üzerinde bulunuyor.

Analistler, geçen hafta açıklanan enflasyon verilerindeki düşüş  eğiliminin Fed'in elini faizindirimi konusunda rahatlattığını, buna karşın  makroekonomik verilerin bir bütün olarak faizindirimini gerekli kılacak sinyali  vermediğini söyledi. Çarşamba günü açıklanacak faiz kararı metni ve Fed Başkanı  Jerome Powell'ın söylemlerinde temmuz ve sonrasına ilişkin ipuçlarının  aranacağını ifade eden analistler, piyasalarda sert dalgalanmaların  görülebileceğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL