200 bin kamu çalışanını ilgilendiriyor! Bin 100 lira sosyal yardım beklentisi

Kamu işçisi toplu sözleşme görüşmelerinde ilk yıl için 500, ikinci yıl 600 lira olmak üzere bin 100 lira yardım yapılmasını istiyor. Memurlara verilen 410 liralık aile ve çocuk yardımının yanı sıra ilk yıl için 500, ikinci yıl için de 600 lira giyim yardımı talep ediliyor.

200 bin kamu çalışanını ilgilendiriyor! Bin 100 lira sosyal yardım beklentisi
200 bin kamu çalışanını ilgilendiriyor! Bin 100 lira sosyal yardım beklentisi
GİRİŞ 22.06.2019 08:55 GÜNCELLEME 22.06.2019 09:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kamu çalışanı 200 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde detaylar netleşmeye başladı. Görüşmelerde çalışanlara yönelik sosyal yardımların artırılması ve kamudaki işçilerin tek çatı altında toplanması başlıca konular arasında yer alıyor.

 

 

KİT’LERDE ÇALIŞANLAR MASADA OLACAK
Görüşmelerin ana odağı çalışanlara mali haklarda düzenleme yapılması olurken, Türk-İş heyeti geçtiğimiz yıl kadro süreci başlatılan ancak beklenilen hızla ilerleme sağlanmayan KİT çalışanlarının durumunu masaya taşıyacak. Hâlihazırda 100 bin KİT çalışanı için pazarlığa girişecek olan Türk-İş, görüşmeler sonrasında bu konuda hızlı bir adım atılmasını hedefliyor.

4D’LİLER TİS’E DÂHİL OLMAYI BEKLİYOR
Bir diğer önemli konu da geçtiğimiz yıl taşeronluktan kadroya geçenlere yeni haklar kazandırmak olacak. 4D’li olarak bilinen taşerondan kadroya geçenler, Yüksek Hakem Kurulu hükümlerine göre ücret alan ve gelecek yıla kadar 4+4 oranında zam hakkına sahip. TÜİK’in açıklamış olduğu yüzde 26’lık enflasyonun gerisinde zam alan işçiler, kendileriyle aynı işi yapmalarına rağmen mali ve özlük haklarından farklı olması nedeniyle TİS sürecine dahil edilmesi de talepler arasında yerini alacak. Türk-İş yetkilileri aileleri ile 1 milyonu bulan bu kişilerin durumunu 2021’deki görüşmelere bırakmak istemiyor.

 

 

İŞÇİLER MEMURLAR KADAR AİLE YARDIMI İSTİYOR
Görüşmelerin diğer bir önemli başlığı ise sosyal yardımlar. Türk-İş, ilk yıl için 500 lira, ikinci yıl için de 600 lira sosyal yardım yapılmasını bekliyor. Diğer yandan aile ve çocuk yardımı konusunda da memurlara verilen 410 liranın işçilere de verilmesi isteniyor. Buna ek olarak bir de ilk yıl için 500 lira, ikinci yıl için de 600 lira giyim yardımı yapılması isteniyor.

İŞÇİLERİN İNTİBAKLARI KORUMA ALTINA ALINSIN
Kamu kurumlarında ve kuruluşlarında çalışmakta olan veya açıktan atanan işçilerin TİS’ten doğan her türlü hak ve menfaatleri(intibakı), gittikleri işyerlerindeki benzer işçilerin durumu ve geldikleri işyerlerindeki hizmet yılları emsal alınarak yapılması da talep edilecek.

ÜCRET FARKINDA ZAMAN KAYBI DETAYI
Türk-İş, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihi ile imza tarihi arasında oluşacak ücret ve diğer tüm ödemelere ilişkin farkların, kurumların bütçe imkânları göz önüne alınarak, gecikmeden ödenmesini isteyecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 28
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce taşerondan kadroya geçen işçilerin haklarını eşitleyin...
    Cevapla
  • izmir. 4 yıl önce Şikayet Et
    kamu işçisi yeter artık zam vermeyin memura onların aldıgının aynısını verin yeter fazla istemiyoruz işçi hakları kadar kamuda memurada verin yeterli..
    Cevapla
  • ksk 4 yıl önce Şikayet Et
    işçiler memur kadar aile yardımı istiyormuş vay be varmısınız memur kadar maaş almaya tazminat almaya emekli maaşı almaya onu niye söylemiyonuz bir kamu işçisi memurun nerdeyse bi katı maaş akıyor ikramiye ile tazminat yüzde elli fazla emekli maaşı memurdan yüzde yüz fazla onları söylemiyonuzda aile yardımı memurkadar olsunmuş yuhh size gözünüz doysun..
    Cevapla
  • 4d kadrosu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlis anlasilma var 4d iscisi askeri ucret+%4 aliyor ben 2350 maas aliyorum yol yemek parasi icinde dahil normal isci kadrosuna alinmakdik zam yapilacak kadro 4 d kadrosu zaten normal isci kadrosundan bahsedilmiuor biz hakkimizi istiyoruz kadro dediler verdiler ama askeri ucret aliyoruz bizde smdki isci kadrosuna veripen ucret neyse onu istiyoz ayni isi yapyoz adam 4 bin ustu aliyor yada en dusuk memur maasini verseler bile tavim yani
    Cevapla
  • ölmezA 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet işçileriyle beraber çalışan bir memur olarak bu istedikleri tam bir aç gözlülük.mühendis memurlarla aynı ücreti alan işçiler var.Yani çok rahat hayat sürüyolar.ve bunun yanında hükümetimize akpartiye hala hakaret edenler var.sırf bunun için hakettiklerini düşünmüyorum.enflasyon değerlerine göre alsınlar.ki bu onlara fazlasıyla dönecektir.birazda elhamdülillah demelerini beklerim.o kadar asgari ücretli varken ne bu yaaaa.
    Cevapla
  • Türk Tokatı 4 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretle memur olurum.üniverste mezunuyum.8 yıl tecrübem var.2 yıl vatan istesin çalışırım.memlekettede işsiz kalmaz.mevcut memura bu zamanda verilen para çok bile. asker polis hariç gerisi bence otursunlar oturdukları yere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle