Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında sürpriz görüşme

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığı kulis bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i çağırarak iki saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında sürpriz görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında sürpriz görüşme
GİRİŞ 14.07.2019 13:41 GÜNCELLEME 14.07.2019 13:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partide ve kabinede değişime gidebileceğinin konuşulduğu süreçte, kısa bir süre önce eski bakanlardan Mehmet Şimşek’le görüştüğü öğrenildi.

 

 

Ali Babacan’ın AK Parti’den istifa ederek yeni bir parti kuracağı ve Eski Bakan Mehmet Şimşek’in de bu harekete örtülü destek verdiği tartışmaları yapılırken, Ankara’da ilginç bir buluşma gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Merkezinde Erdoğan’la iki saate yakın bir görüşme gerçekleştirdi. Siyasi kulislerde, hâlen Londra’da finansal danışmanlık yapan Şimşek’in bir süredir bazı bakan ve AK Parti yöneticileri ile temasta olduğu dile getirilmişti.

ŞİMŞEK ADAY OLMAMIŞTI

 

 

Şimşek, birkaç gün önce İstanbul’da katıldığı bir toplantı sırasında Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği şeklindeki iddialarla ilgili sorulara “Zamanı gelince konuşuruz” cevabını vermişti. Erdoğan-Şimşek görüşmesinin, bu açıklamadan sonra yapıldığı ifade edildi. Baş başa yapıldığı belirtilen görüşmede, Babacan’ın başlattığı hareket ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. Kulislerde, Erdoğan’ın kabine değişikliği ile birlikte Şimşek’e görev verebileceği konuşuluyor.

24 Haziran 2018 seçimleri sırasında ekonomiden sorumlu bakanlık görevini yürüten Mehmet Şimşek milletvekilliğine aday olmamıştı. Seçimlerden bir süre sonra da, Londra’da bir şirkete finansal danışmanlık yapmaya başlamıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 35
  • hurşit GÜNDOĞAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Maliye ve Hazinenin başına Mehmet ŞİMŞEK in getirilmesi Türkiye ve Dünyadaki Ekonomik çevrelere büyük bir mesaj niteliğinde olacaktır.Ayrıca Türkiye siyasetinde ve Ak Parti de ciddi bir durulma ile kapsam alanı genişlemesi olacaktır.diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    hemşehrim gel kaldığın yerde devam et bu ülkenin sizin gibi bir Gercüş lüye ihtiyacı var
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Maliye Bakanı olmayı hak eden bir şahsiyet. Milyon euro'ları bırakıp hizmet için Türkiye'ye koşarak gelmişti.
    Cevapla
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    çok isabetli olmuş mehmet bey ekonomiye ve mali politikaya bakış açısı çok gerçekçi ve güven vericiydi
    Cevapla
  • bence 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle beraber beyin yerine getirilmeli ve ne söyleniyorsa makul ölçülerde dinlenmeli. liyakat esas alınmalı. yoksa sonumuz iyiye gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...