ABD’den Türkiye'ye yeni yatırım

ABD Başkanı tutarsız tutumunu sürdürürken ülkenin iş adamları Türkiye’de yeni yatırımlar için görüşme yapıyor. Daha önce gelenler ise ek yatırım planlıyor...

ABD’den Türkiye'ye yeni yatırım
ABD’den Türkiye'ye yeni yatırım
GİRİŞ 15.07.2019 06:36 GÜNCELLEME 15.07.2019 07:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzelerini alması sebebiyle, ABD ile başlayan gerginliği bahane göstererek not indiren Fitch’in aksine, dünyadan birçok yatırımcı Türkiye’ye adım atmak için gün sayıyor. Dünyanın birçok ülkesinden yatırımcıların yaptığı görüşmeler bir yana, ABD’den de bazı yatırım adımları sonuçlanmak üzere.

İki ülke arasındaki iş dünyası temsilcilerinden oluşan Türk Amerikan İş Adamları Derneği ve Amerikan Ticaret  Odası Başkanı Ali Osman Akat, bu yıl ABD’den yeni yatırımcıların Türkiye’ye geleceğini söyledi.

 

 

Bununla ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Akat, G20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Donald Trump’ın “ABD ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkması gerektiği” mesajını verdiğini hatırlattı. Bu mesajın herhangi bir ticaret müeyyidesi olmayacağını gösterdiğini belirten Akat “S-400 konusundaki psikolojik baskı ABD tarafından devam ettiriliyor. Ticari yaptırım beklemiyoruz” dedi.

Psikolojik baskının ticareti etkileyeceğini düşünmediğini ifade eden Akat “Her ne kadar daha önce vize ve rahip Andrew Brunson krizi yaşansa da ticaret emin ellerde devam etti. Bundan sonra da devam edecektir” dedi.

İki ülkenin hem NATO hem de stratejik ortaklığı bulunduğunu, yatırımlar sürerken CAATSA’nın (ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşılık Koyma Kanunu) uygulanmasının söz konusu bile olmadığını söyleyen Akat “ABD’den Türkiye’ye gelmek isteyen yatırımcıların görüşmeleri devam ediyor. Türkiye’de yatırımları olan ABD firmaları da yatırımlarını artıracak. Türk firmaları da Amerika’da satış ve imalat odaklı markalaşıyor” diye konuştu.

YORUMLAR 25
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD yeni yeni mütefik edinme hevesi var,yeni dostları var, PKK,PYD sizleri İsrail'i çok sever tepe,tepe kullanın.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    REIS AMERIKA ya şunu hatirlat sadece Incirlik Incirlik Incirlik Bakiyim ne cevap verecekler
    Cevapla
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    bir ülke öz güveni gelirse o zaman hiç kimse o ülke de kriz beklemez!!
    Cevapla
  • hakan er 4 yıl önce Şikayet Et
    yap ulan elinden geleni yap biz müslüman bir toplumuz yatırımın boşa olacak
    Cevapla
  • senatör 4 yıl önce Şikayet Et
    yatırım diyor yaptırım dyatırım diyor yaptırım değil haberi iyi okuyuneğil haberi iyi okuyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle