Ve Türkiye, ABD'nin F-35 kararından sonra beklenen hamlesini yaptı

S-400 hava savunma sistemi bahane edilerek ortağı olduğu F-35 programından dışlanmak istenen Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı için alternatifleri değerlendiriyor. Bu kapsamda millî muharip uçak TFX’in çalışmalarına hız verilecek. F-35’e parça üreten Türk firmalarının da, burada edindiği tecrübeleri TFX’e aktaracağı belirtiliyor.

Ve Türkiye, ABD'nin F-35 kararından sonra beklenen hamlesini yaptı
Ve Türkiye, ABD'nin F-35 kararından sonra beklenen hamlesini yaptı
GİRİŞ 20.07.2019 13:43 GÜNCELLEME 20.07.2019 18:11
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda millî muharip uçak TFX’in çalışmalarına hız verilecek. Uçağın 2025 yılında ilk uçuşunu yapacağı, 2028’de ise hizmete gireceği belirtiliyor. Ancak savunma sanayii kaynakları askıya alınan F-35 projesinden Türkiye’nin tamamen çıkartılma ihtimaline karşı TFX’in daha erken bir tarihte motor çalıştırabileceğini ifade ediyor. TUSAŞ tarafından tasarım çalışması süren uçağın birebir modeli geçen ay Paris Air Show’da sergilenmişti. F-35’e parça üreten Türk firmalarının da, burada edindiği tecrübeleri TFX’e aktaracağı belirtiliyor. Ankara ayrıca, envanterdeki F-16 ve F-4 uçaklarının da modernizasyon çalışmalarıyla ömrünü uzatmayı hedefliyor.

TUSAŞ/TAI’nin geliştirdiği TFX, Avrupa’nın en iyi savaş uçakları arasına girecek ve kademeli olarak F-16’ların yerini alacak. Türkiye ABD, Rusya ve Çin’den sonra beşinci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasındaki yerini alacak. Çift motorlu, radara karşı düşük görünürlüğü olan TFX, gövde içi silah taşıma özelliği, gelişmiş uçuş ve atış sistemleri, çift fonksiyonlu radar ve elektronik harp kabiliyeti ile de dikkat çekiyor.

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 96
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakmayın siz ABD'nin F-35 kaprislerine .."Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş" derler !! ABD " Eyy Türkiyee senin yaptığın SOM füzesini tüm F-35'lerde kullanacağım şeklinde Türkiye'yi "YEMLEYEREK" , F-35 uçaklarını "Türkiye'ye yaslayıp" esas "TÜRKİYE'Yİ TEKNOLOJİK ASKERİ SİYASI BAĞIMLILIKTA TUTMAYI HESAP ETMEKTEDİR. ABD'nin istemediği bir hedefe gönderemeyeceğimiz, yerde/ havada harekat bilgilerini anında ABD'ye aktaran, MİLLİ ŞAPKA İLE UÇURULMASI HEP ŞÜHELİ BU UÇAK o zaman " tencere kapağından bir farkı varmı sizlerce o zaman"...
    Cevapla
  • Young 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgisayar oyunu değil mi
    Cevapla
  • Kırımlı 4 yıl önce Şikayet Et
    tfx f 16 larına yeribe değil mi f35 bombardıman uçağı
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi değerlerimize sahip çıkalım. TFX'leri gerçeğe dönüştürmeliyiz F35'ler den zaten bize hayır yok ve zaten F16'lara bile ambargo koymuştur bunlar (yedek parça) kullanamayacağız
    Cevapla
  • ercan erkadam 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve Milli ama adı tfX, , tf tamam da x nedir yahu
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    X yerine numara gelecek
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    Latin alfabesi kullanıyorsun bilader.
    Cevapla
  • Çorumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    X planlama ar ge aşamasında anlamındadır.Tamamlandığında X kalkar geriye TF kalır.
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende bu yorumu yazacaktım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle