Altın alacaklar dikkat! Vatandaşa uyarı geldi

Kapalıçarşı'da altın alacaklardan şikayetler gelmeye başladı. Vatandaşın iddiasına göre bazı kuyumcular bileziğin fiyatının 22 ayar yerine 24 ayar üzerinden hesaplandığını ve haksız kazanç elde ettiklerini belirtiyor.

Altın alacaklar dikkat! Vatandaşa uyarı geldi
Altın alacaklar dikkat! Vatandaşa uyarı geldi
GİRİŞ 27.07.2019 11:08 GÜNCELLEME 27.07.2019 11:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bazı uyanık kuyumcular altının ayar’ına el attı. Son günlerde Kapalıçarşı’dan altın alan vatandaşlar bazı kuyumcuların bileziğin fiyatının 22 ayar yerine 24 ayar üzerinden hesaplandığını söyleyerek şikâyet ediyor.

 

 

Kapalaçarşı’da bazı uyanık kuyumcular altının ‘ayar’ına el attı. 22 ayar altını 24 ayar fiyatına satan bazı fırsatçılar vatandaştan haksız yere para alıyorlar.

22 AYAR TART 24 AYAR FİYAT AL

 

 

Son günlerde altın alan vatandaşların şikâyetleri üzerine Kapalıçarşı’da bir araştırma yapıldı. Bazı uyanık kuyumcuların 22 ayar bir bilezik için 300-400 lira fazla para isteği görüldü.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Bazı art niyetlilerin bunu yaptığına dikkat çeken Kapalıçarşı esnafı vatandaşı farklı kuyumculardan fiyat alma ve tanıdık kuyumcular gidilmesi konusunda uyardı.

KUYUMCULAR ODASI HAREKETE GEÇMELİ

Vatandaştan haksız yere kazanç sağlayan fırsatçı kuyumcular için Kuyumcular Odası’nın harekete geçmesi bekleniyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 30
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Adıyamanda kuyumcular işiçilik olmayan bilezikten (kibrit çöpü) 6 lira civarı alış fiyatına kar koyuyor bu normal mi ? Bundan kara geçmemiz için birkaç F35 krizi daha olması lazım anca :) Bir de kuyumcular odası bu pahalı fiyattan ucuz satmayı yasaklamış iyi mi ? Adam birkaç kuruş düşürdü diye kimseye söyleme diyor.
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde müslüman ülkeyiz ama hırsızlık ve yolsuzluk iliklere kadar işlemiş herkes kendi çapında çalıyor aldatıyor ve kandırıyor namaz ı bile göz boyamak için kılar hale gelen bir toplumun sonu hayır getirmez...
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mâdur ayaklarını bırakın kardeşim yıllarca kuyumculuk yaptım lanet olsun dedim bıraktım yok 24 ten satıyorlarmış yok 910 dan alıyorlarmış kuyumcular son zamanlarda nerde ise maliyetine altın satıyorlar vatandaş a kuyumculuk öğreten kuyumcular var KUYUMCU dan daha iyi hesap yapanlar var nasıl kazıklanmaymış bu olan yine kuyumcular oluyor.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    altın 500 e çıkınca satmayı bilirken 470 e düşünce zarar ediyorum diye 490 a satmak kuyumculuksa bırakın gidin
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim. Düşük kar marjı yüzünden 1 ay önce kuyumculuğu bıraktım. 7 bin tl lik altındaki kar marjı yüzde 5 bile değil. Yüzde 1 veya 2. Bu sermaye ile hangi işi yaparsan yap daha fazla kazanırsın. Riski de cabası.
    Cevapla
  • Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    öbür tarafta köprü trafiģi yoģun olacak
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    sarraflar altınla yanayacak herhalde bu kadar para göz olunmaz nerede müslümanlık ölüm var unutmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle