“Fındık fiyatları üreticiyi memnun etti”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının üreticileri memnun ettiğini söyledi.

“Fındık fiyatları üreticiyi memnun etti”
“Fındık fiyatları üreticiyi memnun etti”
GİRİŞ 27.07.2019 15:29 GÜNCELLEME 27.07.2019 15:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık üreticilerinin merakla beklediği fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamayla, üreticilerin yüzünü güldürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

AK Parti hükümetlerinin iktidarları boyunca her zaman üreticinin yanında durduğunu ifade eden Karaaslan, “Ülkemizin üretimine, büyümesine, kalkınmasına destekte bulunan üreticilerimizi korumayı AK Parti olarak en önemli önceliklerimiz ve görevlerimiz arasında görüyoruz. Bugüne kadar 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptığımız fındık üreticilerimizi korumaya devam edeceğiz. Uzun zamandır özelde Karadeniz Bölgemizin, genelde ülkemizin gündeminde olan fındık meselesinde sevindirici haberi bugün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Fındık müjdesi bereketli geldi. Cumhurbaşkanımızın açıklaması üreticilerimizin yüzünü güldürürken, fındık üzerinden siyaset yaparak ekonomi bahanesiyle AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’ni yıpratma çabası içinde olanları da üzmüştür” dedi.

“ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN”

 

 

Üreticilerin fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden Çiğdem Karaaslan, “Cumhurbaşkanımızın, yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatının kilogramda 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatının kilogramda 16,5 lira olacağı, buna mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kilogram fiyatları fiilen 18,5-19 lira arasına geldiği açıklaması fındık üreticilerimizi ve çiftçilerimizi memnun eden müjdeli bir haber olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlangıcında hemen alıma başlayacak. Bu sezon fındık verimi yüksek, yaklaşık 700 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TMO’nun devreye girmesiyle fındık üreticimizin aleyhine gelişebilecek fiyat belirsizlikleri de ortadan kalkmış oldu” diye konuştu.

Kararın açıklanmasından kısa süre önce Samsun ilçe ziraat odaları başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve burada fındık konusunu da masaya yatırdıklarını hatırlatan Karaaslan, şunları söyledi: 

“Çiftçilerimizin beklentilerini bizimle paylaşan ilçe ziraat odaları başkanlarımız ile fındık hakkında detaylı bir görüşme yapma imkânı bulmuştuk. Bakanlığımıza çeşitli kanallar vasıtasıyla iletilen talepler ve ortaya konulan çabalar sonunda bugün açıklanan müjde üreticilerimizi ve bizleri memnun etmiştir. Hükümetimiz açıklanan kararla her zaman üreticilerimizin yanında durduğunu ortaya koymuştur.” 

YORUMLAR 20
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    üretici fındığı kabuklu değil iç olarak satmalı,kavrulmuş iç fındık 65 tl,yarısını üretici alsa yeter.
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kime sormuşta memnun olduğunu söylüyor ...
    Cevapla
  • Luzumzus 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok sukur ki sana sormamislar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen yalan.20 tl nin üzerinde olmalı toplayıcı yevmiyesi 150 TL asla yevmiyesini kurtaracak kadar toplamıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas anlamadik ne yalan. Ben findik ureticisiyim Giresundan. Yazdiklarimin hepsi dogru.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas anlamadik ne yalan. Ben findik ureticisiyim Giresundan. Yazdiklarimin hepsi dogru.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi bahcelerinde calismaya ar edenler baskalarinin emrinde calismaktan mutlular. Dusundurucu? Koylu olmak utanilacak bisey degil hatta cok onurlu bisey. Cunku kendi patronunsun uretiyorsun dogayla ic icesin daha ne olsun? Sanki sehirlerde yasayanlar daha elit hergun bogazda yiyip iciyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    50.000 msarafi varmis tabiki olur verirseniz 450 tl bahce alti kirkmaya yevmiye !! Belediyedede cim biciyor isciler gunluk yevmiyeleri 450 degildir. Arkadas geliyorsunuz gurbetten iki/uc haftada findigi toplayip parasini alip donmek icin maliyeti artirdiniz!!! 150 tl toplama yevmiyesi nedir ya kim kazaniyor sehirde? Birde memur usulu calisma saatleri yemek 2 kez cay molasi. Aglamayin bunu yapan sizlersiniz!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle