Terörle mücadelenin gizli kahramanı! Tam 60 ton...

Türk mühendisler tarafından tasarlanan, her türlü iklim şartında görev yapabilen yerli ve milli uçak çeker aracı Rahvan, terörle mücadelenin en etkin unsurlarından biri.

Terörle mücadelenin gizli kahramanı! Tam 60 ton...
Terörle mücadelenin gizli kahramanı! Tam 60 ton...
GİRİŞ 29.07.2019 12:06 GÜNCELLEME 29.07.2019 12:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

F-16, F-4, CASA, Couger...Uçak veya helikopter, büyük ya da küçük demeden tümünü çekiyor. Rahvan, terörle mücadelenin arka planındaki saklı unsurlarından.

 

 

Her türlü iklim şartında görev yapabiliyor

Uçak çeker aracı Rahvan, Kayseri'deki 2'nci Hava Bakım Fabrikası'nda, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türk işçileri tarafından üretiliyor. Yoğun olarak, terörle mücadele harekatına katılan jetlerin üs içerisinde güvenle hareket ettirilmeleri için kullanılıyor.

 

 

Uçakları bakım hangarlarına veya üsteki gerekli noktalara çekiyor. Böylece uçaklar yeni görevlere hazır hale getiriliyor. 17 bin dolara mal olan Rahvan, 4 çarpı 4 çekiş sistemi, 6 yolcu kapasitesi ve yüklü kamera sistemleri ile çekiş görevini başarıyla yerine getiriyor.

Yabancı muadillerine göre de pek çok üstünlük barındırıyor. 

O üstünlüklerden biri yağmurlu ve karlı havalar dahil her türlü iklim şartında görev yapabilmesi. Bir diğer üstünlüğü ise, tasarımı ve güçlü motoru sayesinde 60 ton çekme kapasitesine sahip. Yabancı muadillerinki ise en fazla 45 ton.

Amaç yabancı bağımlılığını sona erdirmek

2012 yılından bu yana 90 Rahvan üretildi. Hedef 2022 yılına kadar 47 adet daha üretim.

Rahvan uçak çeker aracının yerli olarak üretilmesi, teknolojik ve ekonomik kazanımların yanı sıra, ihtiyaç duyulan zamanlarda yabancı bağımlılığını da sona erdiriyor.

YORUMLAR 3
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    aferim bizim çocuklara eskiden coleman kullanılırdı paralar abdye giderdi yerli malı yurdun malı
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Üçaklara çarp mamak için sensörlü olması şart milyondalarlik uçaklara zarar verebilir
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdomuzlarına kapak osun chpökleri hdpökleri ve iyidoş köpeklerine onlara oy veren sözde vatanperver haçlı sever sabetayist devlet millet ve Türk ve Müslüman düşmanlarına kapak olsun taaaa kadar.
    Cevapla