Altının gramı 15 TL! Türkiye 36 yıldır milyarlarca dolar kaybediyor

Dolar, altın hep artıyor ama Boğazlar’dan geçiş ücreti 36 yıldır güncellenmedi. 1983’te 1 gram altının 2.78 ABD Doları’na sabitlenmesinden dolayı Türkiye her yıl yaklaşık 2,2 milyar dolar kaybediyor. Güncel kur oranıyla altının gramı 45-46 dolar civarında seyrediyor.

Altının gramı 15 TL! Türkiye 36 yıldır milyarlarca dolar kaybediyor
Altının gramı 15 TL! Türkiye 36 yıldır milyarlarca dolar kaybediyor
GİRİŞ 30.07.2019 14:09 GÜNCELLEME 30.07.2019 14:09
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Dolar ve altın yıldan yıla rekorlar kırarken İstanbul Boğazı'nda altın/frank üzerinden belirlenen gemi geçiş ücretleri 36 yıldır değişmedi. 1983 yılında 1 gram altın karşılığı 2.78 dolar üzerinden hesaplanarak sabitlenen geçiş rejimi nedeniyle bugüne kadar Türkiye, milyarlarca dolar kaybetti. Bugün 1 gram altın 45-46 dolara yaklaşmış olsa da yıllar önce 2.78'de sabitlendiğinden ötürü ücretlerde değişim yapılamıyor.

 

 

KANAL İSTANBUL'UN ÖNEMİ

Deniz hukuku uzmanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın hesaplamasına göre, Boğaz geçişlerinden yıllık 150 milyon dolar gelir elde eden Türkiye, Montrö Sözleşmesi gereği altın/frank üzerinden belirlediği geçiş ücretlerini güncel dolar/altın kurları üzerinden yeniden belirlese, yıllık 2.4 milyar dolar gelir elde edecek. Bu yeni düzenleme sadece devletin kasasını doldurmakla kalmayacak; aynı zamanda Türk bayraklı gemi sayısını artıracak, petrol ve doğalgazın tankerlerle Boğaz'dan geçirilmesini avantaj olmaktan çıkararak yeni boru hatları inşasının yolunu açacak. Kanal İstanbul gibi yeni geçişlerin açılması da rekabeti teşvik edecek.

ŞUANDA BİR GRAM ALTIN 45 DOLAR

 

 

Yani Türkiye, 35 yıldır Boğaz geçiş ücretlerini belirlerken 1 gram altını 2.78 dolar, 1 ons altını ise (31.1 gram) 86,38 dolar olarak kabul ediyor. Oysa bugün 1 ons altının fiyatı 1400 ABD Doları civarında ve zaman zaman 2 bin dolara kadar çıktığı da oldu. Bugün 1 gram altının 45-46 dolara ulaştığı düşünüldüğünde geçiş ücretlerinin en az 16 kat daha fazla olması gerekiyor. Dr. Cihat Yaycı'nın bu hesaplamaları ışığında Türkiye Cumhuriyeti, olması gereken rakamların dışında, Boğaz geçiş ücretlerinde yüzde 94'e varan indirim uyguluyor. Halen Türkiye, 35 yıl önceki rakamların sabitlenmesinden ötürü Boğazlar'dan yılda ancak 150 milyon dolar gelir elde edebiliyor. Oysa benzer stratejik konumdaki Panama Kanalı'ndan yıllık 1.8 milyar dolar, Süveyş Kanalı'ndan ise yaklaşık 5 milyar dolar para kazanılıyor.

YORUMLAR 98
  • MEDET 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz o 1 gram altına Osmangaziden gidiş-geliş parası olarak veriyoruz. :d
    Cevapla
  • davut 4 yıl önce Şikayet Et
    sorumlulardan hesap sorulsun o zaman anlaşma gereği olurmu yavv öyle anlaşmamaı olur. bu kadarda sahipsizlik olmazki sorumlular ceza almalı
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    montrö sözleşmesinde ücret tl olarak sabit alınır mı diyor? lozan anlaşmasına bugün kimse uymuyor da ne oluyor? Bizde montrö ye uymayalım. niye biz kendi kendimize gol atıyoruz.Ücreti arttırın 3. köprüden millet daha pahalıya geçiyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da niye kimse farkına varıp düzeltmemiş. Muhtemelen darbecilerin efendilerine çektiği peşkeşlerden biri.
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    cozum kanal istanbul guncelleme ayağı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle