ABD’li Senatör: İstesek de yasaklayamayız

ABD’li Demokrat Senatör Mike Crapo, ABD’nin “her ne kadar istese de” Bitcoin’i yasaklayamayacağını öne sürdü.

ABD’li Senatör: İstesek de yasaklayamayız
ABD’li Senatör: İstesek de yasaklayamayız
GİRİŞ 31.07.2019 15:58 GÜNCELLEME 31.07.2019 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nin Salı günü kripto para birimlerine yönelik düzenlediği toplantıda Crapo, kripto para birimlerine yönelik olumlu değerlendirmelerde bulundu:

“Böyle olması gerektiğini savunmuyorum fakat eğer ABD kripto para birimlerinin ülkede kullanılmasını istemese ve kripto para birimlerini yasaklamaya kalkışsa, bunu yapamayacağını düşünüyorum çünkü bu küresel bir teknoloji ve yeniliktir.”

Crapo, açılış konuşmasında Bitcoin’e yönelik olumlu yorumlar yaparken, teknoloji sıçramalarının kaçınılmasz olduğunu ve ABD’nin de yeniliği uygulama konusunda öncü olması gerektiğini söyledi. Crapo, “Dijital teknoloji yeniliklerinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu yenilikler faydalı olabilir ve ABD’nin de söz konusu yenilikleri geliştirme ve bu alanda ne gibi kurallar uygulanması gerektiği konusunda öncü olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Crapo, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fayda sağlayabileceğin altını çizerek şöyle devam etti:

“Doğru bir yaptırım dengesiyle, dijital para birimleri ve sahip oldukları yeniliklerin altlarında yatan teknolojiler anlamlı faydalar sğalayabilir. Bu toplantı boyunca bu ekosistem hakkında öğrenmek için oldukça heyecanlıyım.”

Aralarında Kevin McCarthy ve Patrick McHenry’nin bulunduğu bazı senato üyeleri Crapo’yu desteklerken, McHenry, Bitcoin’in durdurulamaz bir güç olduğunu söyledi. McCarthy ise “Bitcoin’i sevdiğini” belirtirken, Facebook’un kripto para birimi projesi Libra’nın merkezi ekosistemini eleştirdi.

Söz konusu toplantıda konuşan Circle CEO’su Jeremy Allaire, yasa yapıcıların kripto para birimlerine yönelik yaptırım boşluğunu doldurmasının, kripto para birimlerine yönelik hizmet veren şirketlerin ABD’den taşınmasını önleyebileceğini belirtti.

 

 

YORUMLAR 2
  • Sanalpara 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletlerin kontrolünde olan dijital paralar olması gerekmezmi?
    Cevapla
  • Batı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasak-Politikası tıpkı komunist-Moskof dönemi gibi.
    Cevapla