Hangi banka yüzde kaç faizle kredi veriyor? İşte bankaların kredi faiz oranları

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indiriminin ardından, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan peş peşe faiz indirimi açıklaması yapıldı. Peki Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın güncel faiz oranları yüzde kaç oldu?

Hangi banka yüzde kaç faizle kredi veriyor? İşte bankaların kredi faiz oranları
Hangi banka yüzde kaç faizle kredi veriyor? İşte bankaların kredi faiz oranları
GİRİŞ 02.08.2019 09:11 GÜNCELLEME 02.08.2019 09:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 425 baz puan indirerek yüzde 19.75'e çekmişti. Merkez Bankası tarafından yapılan bu açıklamanın üzerine gözler bankalardan gelecek açıklamaya çevrildi. İlk adım Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından atılarak, 500 bin TL'ye kadar olan 180 ay vadeli konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekerek 0,99 olarak uygulanacağının duyurusu yapıldı. Öte yandan bu bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini maaş müşterilerine 60 ay vadede 1,49 olarak belirledi. Yeni belirlenen konut kredisi faiz oranıyla beraber, örneğin 250 bin TL'lik 120 ay vadeli bir kredide 105 bin TL gibi bir rakam vatandaşın cebinde kalacak. İşte bankaların faiz indirimi sonrası kredi oranları...

 

ZİRAAT BANKASI VE VAKIF BANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına indirdi. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirledi. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere indirildi.

 

Açıklamaya göre; konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 olarak belirlendi. 

Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a düşürdü

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

Kredi almadan önce kredi hesap makinelerinden ihtiyacınıza uygun bireysel kredi türünü seçerek; kredi tutarı, vade ve faiz oranıyla kredi hesaplamalarını yapabilir, örnek ödeme planınızı görüntüleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası kredi faiz oranları

Ziraat Bank Kredi Hesaplama Ekranı 

TÜRKİYE İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI  

İş Bankası konut kredi kullanımlarında faiz oranı hayat sigortalı aylık yüzde 1,72 belirlendi.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,53 belirlendi.

Halkbank Kredi Hesaplama Ekranı

''EKONOMİDEKİ OLUMLU HAVAYI YANSITIYORUZ''

Faiz indirimi ile ilgili açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Milli ekonomideki dengelenme süreciyle birlikte Merkez Bankası’nın politika faiz oranında 425 baz puanlık indirime gitmesi, bankaların borçlanma maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü. Ayrıca uluslararası piyasalardan ülkemize kaynak akışında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunun neticesinde biz de hızlı bir şekilde kredi faiz oranlarımızı güncelleyerek müşterilerimizin de bu olumlu havadan derhal faydalanmalarını temin ettik. Konut kredisi faiz oranımızı 500 bin TL’ye kadar yüzde 0,99, 1 milyon TL’ye kadar yüzde 1,19, 1 milyon TL üzeri için yüzde 1,39; bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranımızı da VakıfBank maaş müşterileri için yüzde 1,49’a, diğer müşteriler için yüzde 1,59’a kadar indirdik. Merkez Bankası’nın kararından önce de kredi faiz oranlarımız sektör ortalamasından daha düşük bir konumdaydı. Güncel oranlarımızla da bu yaklaşımı sürdürüyoruz” dedi.

Üstünsalih, yakın geçmişte kullandırılmaya başlanan enflasyona endeksli konut kredisiyle de enflasyondaki aşağı yönlü hareketle birlikte müşterilerine avantajlı ürünler sunduklarını hatırlattı.

''KARLILIĞI İKİNCİ PLANA BIRAKTIK''

VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmayı öncelikleri arasında birinci sıraya koyduklarını belirten Üstünsalih, “Kamu bankaları olarak zor dönemlerde sergilediğimiz güçlü duruşu sürdürüyoruz. Karlılığımızı ikinci plana bırakarak milli ekonomimizin yanındaki güç olduk, olmaya da devam edeceğiz. VakıfBank olarak sadece bireysel kredilerde değil KOBİ ve ticari segmentte de müşterilerimiz lehine en iyi şartları sunmayı sürdürüyoruz. Devletimizin politikaları neticesinde ekonomimizdeki hedeflere birer birer ulaşılırken biz de üzerimize düşeni yerine getirme gayretindeyiz. Bu dönemde uluslararası fonlarında ülkemize olan ilgisi yeniden artmış durumda. Biz de gerek kendi kaynaklarımızla gerekse yurt dışından temin edeceğimiz fonlarla reel ekonominin ve hane halkının yanındaki güç olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Bilinçli Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kredi faizlerini madem düşüreceksiniz, bir işe yarayan iş yapsanıza, 180 ay nedir yahu, 120 ay olana neden indirim yapılmadı
    Cevapla