Sahte klima servisi dolandırıcıları yakalandı

Bartın'da kendilerini klima yetkili servisi olarak tanıtan 2 kişi, 20 kişiyi dolandırarak klimalara zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

GİRİŞ 04.08.2019 11:28 GÜNCELLEME 04.08.2019 11:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bartın Kırtepe Mahallesi'nde oturan 20 kişi, '0 850' ile başlayan bir numaradan arayan şüpheliler E.K. (19) ile kuzeni B.K. (31), kendilerini klima yetkili servisi olarak tanıtarak, klimanın bakımını yapacaklarını söyledi. Evlerde klimalara zarar veren 2 kişi, 50, 100 ve 200 TL servis ücreti ve bakım parası aldı.

Bir süre sonra klimaları arızalananlar gerçek yetkili servisi arayarak durumu aktardı. Eve gelen yetkili servis elemanlarının kendilerinin bakım kaydı olmadığını söylemeleri üzerine mağdurlar durumu polise bildirdi. Polis yaptığı çalışma neticesinde amca çocukları E.K. ve B.K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca kullandıkları otomobil ile klima tamir işinde kullanılan aletlere el konuldu. E.K. ve B.K. hakkında 'dolandırıcılık ve mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

 

 

BARTIN'DA 2 KUZEN KENDILERINI KLIMA YETKILI SERVISI OLARAK TANITARAK, GITTIKLERI 20 EVIN KLIMASINA ZARAR VERDI. 2 KISI POLISLER TARAFINDAN GOZALTINA ALINDI. FOTOÄžRAF-BARTIN-DHA

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Fatik 4 yıl önce Şikayet Et
    Serbest kalirlar illaki
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç ceza almazlar emin olun. adalet mi......
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Arama motoruna servis yazıyorsun ne kadar yetkisiz varsa çıkıyor. Yetkiliyi ara ki bulasın.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara zarar vermek lâzım
    Cevapla