Çalışmaları yürüten Kanadalı şirketten 'Kaz Dağları' açıklaması

Kaz Dağları'nda yapılan altın arama çalışmalarını yürüten Alamos Gold şirketinin CEO'su John McCluskey, tepkilerin sebebinin yanlış bilgilendirme olduğunu söyledi.

Çalışmaları yürüten Kanadalı şirketten 'Kaz Dağları' açıklaması
Çalışmaları yürüten Kanadalı şirketten 'Kaz Dağları' açıklaması
GİRİŞ 07.08.2019 13:03 GÜNCELLEME 07.08.2019 13:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kaz Dağları'nda yürütülen altın madeni çalışmalarını üstlenen Kanadalı şirket Alamos Gold'un CEO'su bir röportaj vererek tepkilere yanıt verdi.

 

 

Şirket CEO'su John McCluskey, tepkilerin sebebinin "yanlış bilgilendirme" olduğunu söyledi.

AK Parti'den tüm iddialara net cevap geldi!

Çalışmalara başlamadan önce maden arazisinin yeniden ağaçlandırma bedeli olarak 5 milyon dolar ödediklerini belirten McCluskey, maden çalışmalarında siyanür kullanılmayacağını sadece çıkartma işlemi yapılacağını belirtti ve herhangi bir sızıntının imkan dahilinde olmadığını söyledi.

 

 

Alamos Gold CEO'su ayrıca çalışmalarının Çanakkale'nin su kaynaklarını etkilemeyeceğini belirtti.

MYK sonrası 'Kaz Dağları' ile ilgili çok net açıklama!

"AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada kesilen ağaçların yerine başka bir alanda fidan dikildiğini belirterek "Burada yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması tam olarak gerçekleşecektir. Söz konusu yer Kaz Dağları'na 40 kilometre uzaklıkta" demişti.

"BİLGİLENDİRME BAŞLADI"

Siyanürle aramanın söz konusu olmadığını belirten Çelik, "Oradaki çevre örgütlerinin uygun bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. Bir bilgilendirme başladı. Bundan sonra daha yoğun bilgilendirme yapılacaktır. Çevre konusunda hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri vardır. Bu hassasiyetleri, vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışan birtakım radikal grupların, bunların mensubu bazı kişileri orada görüyoruz. Ortaya koyulan soruların hepsinin cevabı vardır. Sosyal medyada ortaya konulanların gerçeklerle alakası yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 24
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba İngiliz veya Amerikan şirketi olsaydı bu tepkiler olurmuydu
    Cevapla
  • ismo 4 yıl önce Şikayet Et
    Altın çıkaran şirket Alman olmayınca bu olaylar çıkarılıyor. Bu olayların arkasında Bergamada olduğu gibi Alman maden şirketleri, fetöcüler ve chp emperyalist uşakları var
    Cevapla
  • Yakup Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bizim firmalarımız çıkaramıyormu bu altını orada zaten sırf türk işçiler çalışacak bu nasıl bir mantıktır lisans iptal edilip türk firmasına verilmesini hükümetimizden istirham ediyoruz
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Çanakkale'de tüm bilbordlarda Kaz dağları ile ilgili afişler asılı idi.Bu ilan bedellerini,afiş maliyetlerini acaba kim karşılar.Istihbarat bunu neden araştırmaz.Chpliler 10 kuruş gelmeyecek yere 1 kuruş harcamazlar zira.
    Cevapla
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülke olarak yüzde kaç hissemiz var. Petrolü ve altın madenini çıkaramayacak kadar gerimiyiz. Anlayamıyorum çok maliyetliyse elin gavuru taaa nerelerden gelip bu işi yapıyor, bunlara maliyet çıkmıyormu..
    Cevapla
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi bilgilendirirmisiniz Vakıf bey.
    Cevapla
  • BILAL BAS 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptigin yorumdan anladigim kadariyla konunun hic bir kismina vakif degilsin once arastir sonro bu elestirel sorularina cevap bulamassan buradan yazarsin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu