TL'de bayram havası!

Dolar kuru, gelişen piyasalara yönelik risk iştahının genişleyici politikalarla artması, merkez bankalarının faiz indirmeye başlaması ve TL'deki yüksek faiz koruması nedeniyle aşağı yönlü. Bayram öncesi satışlarla kur 5.45 altını gördü, 9 ağustos sabahı ise 5.47 seviyesinde.

TL'de bayram havası!
TL'de bayram havası!
GİRİŞ 09.08.2019 07:53 GÜNCELLEME 09.08.2019 09:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, çarşamba günü yaşanan valor satışlarının ardından dün bayram öncesi klasik haline gelen satışlarla 5.45 altına kadar inerek son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

 

 

TL, yüksek faizi getirisi ve bayram öncesi daha da sıklaşan carry trade imkanı nedeniyle dolar karşısında değer kazanmayı sürdürüyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret ve kur savaşlarının küresel piyasaları baskılamasına karşın, küresel düşük faiz beklentileri gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahını artırıyor ve TL pozitif ayrışmaya devam ediyor.

 

 

Bankacılar artan risk iştahı ve getiri arayışının, geçen yıllarda gelişmekte olan ülkelerin oldukça üzerinde değer kaybeden TL için daha da pozitif olduğuna dikkat çekiyorlar. Nominal ve reel olarak, gelişmekte olan ülkelerin üzerinde getiriyi son faiz indirimine rağmen sunabilen TL, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında öne çıkmaya devam ediyor. 

ABD ile ilişkilere yönelik endişelerin azalması, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonuna hazırlanmasının ikili ilişkilerdeki risk algısını yükseltmesine rağmen güvenli bölge ve müşterek harekat merkezinde anlaşılması, S-400 konusunun şimdilik geride kalması da TL'yi destekliyor.

9 Ağustos günü dolar/TL güne 5.4780 ile başlıyor. Euro ise 6.13 seviyesinde. Altın fiyatı spot piyasada 1500 doların üzerinde, gram altın ise 265 lirayı geçti.

YORUMLAR 5
  • tunc 4 yıl önce Şikayet Et
    tek soru dolar düştüğüne seviniyorsak neden dogal gaza ve elektrige yapılan zamlarda indirim yok
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Döviz düşüyor diye seviniyorsunuz da peki neyin fiyatı düşüyor ülkede? Fiyatlar düşmediği için şu an ihracatçı zor durumda.
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Rabbim en iyisini bilir. Çok çekti bu memleket çok. İti köpeği bitmedi.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi neki önemli olan huzur.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi hoş dolar düşüyorda dolar yükseldiği zaman ürünlerine zam yapanlar dolar düştüğünde ürünlerinin fiyatını düşürüyormu.dolar yine yükselse aynı zamlı ürünlere yine zam yapacaklar...
    Cevapla