TCMB'de üst düzey görevden almalar

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda Başekonomist Hakan Kara'nın da aralarında bulunduğu 9 üst düzey bürokrat görevden alındı.

TCMB'de üst düzey görevden almalar
TCMB'de üst düzey görevden almalar
GİRİŞ 09.08.2019 20:24 GÜNCELLEME 09.08.2019 20:26
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Bloomberg HT'nin haberine göre,  Merkez Bankası'nda Başekonomist Hakan Kara'nın da aralarında bulunduğu 9 üst düzey bürokrat görevden alındı.

 

 

Bankanın araştırma, bankacılık, risk yönetimi, kurumsal dönüşüm birimlerinin başındaki isimlerin de görevden alınanlar arasında olduğu belirtildi. Görevden almaların nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da 6 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alınmıştı.

 

 

Yerine gelen Murat Uysal ilk para politikası toplantısında 425 baz puanlık indirim yapmış, devamının da geleceği sinyali vermişti.

YORUMLAR 52
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ulkenin MB Hukümet politikalarından bağımsız olabilirmi ? Tabi ki hukumet politikalarının bir parçası olacak. Ki hesap verilebilirlik diye bir şey var nihayetinde.
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    herşeyde olduğu gibi en güzel ölçü Resulullah (S.A.V.) efendimiz ve onun getirdiği İslam dinidir. islama göre vergi alınırsa, islama göre adaletle hükmedilirse bu ülke ve tüm dünya düzelir. bizlere düşen Rabbini, Peygamberini, Vatanını, Milletini, Bayrağını ve Ümmedi Muhammedi seven ve Allahu Tealadan hakkıyla korkan nesiller yetirtirmek. aslında görev, iş bizlere düşüyor yani. böyle bir insan hangi pozisyon ve makamda olursa olsun ondan hep Allahu Tealanın ve insanların razı olacağı işler çıkar.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    merkezbankası Türkiyenin olacak
    Cevapla
  • Lahana 4 yıl önce Şikayet Et
    Referandum da EVET in gücünü görüyoruz
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi beceriksizmiş. birileri öyle diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle