Baykar Savunma ve Ukrayna ortak silah şirketi kurdu

Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport ve Türk Baykar savunma şirketi, yüksek hassasiyetli silah ve hava-uzay teknolojisine yönelik ortak şirket kurdu.

Baykar Savunma ve Ukrayna ortak silah şirketi kurdu
Baykar Savunma ve Ukrayna ortak silah şirketi kurdu
GİRİŞ 11.08.2019 03:05 GÜNCELLEME 11.08.2019 03:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayi şirketi Baykar Savunma ile Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport arasında yüksek hassasiyetli silah ve hava-uzay teknolojileri alanında ortak şirket kurulduğu bildirildi.

 

 

ORTAK GİRİŞİM

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Komitesinden yapılan açıklamada, Baykar Savunma ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom'a bağlı Ukrspetskport arasında ortak girişim kurulduğu belirtildi.

 

 

KAYDA DEĞER HIZLANMA

Ortak şirketin, yüksek hassasiyetli silah ve hava-uzay teknolojileri alanında faaliyetlerini yürüteceğinin kaydedildiği açıklamada, "Ortak girişimin asıl görevi, her iki ülkenin savunma kapasitelerini bir araya getirerek, kendi orduları için yeni modern silah örneklerini seri üretime geçirmektir." ifadesine yer verildi.

Şirketin yürüteceği ilk projelerden birinin, yeni nesil İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirilmesine yönelik olacağının belirtildiği açıklamada, "Bu İHA, yüksek uçuş seviyelerinden ayrıntılı keşifler yapabilecek, havada saatler geçirebilecek, kayda değer bir hızlanmaya sahip olacak ve çok çeşitli yüksek hassasiyetli silahlara saldırı yapacak." bilgisi paylaşıldı.

TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Açıklamada, Türkiye ve Ukrayna'nın savunma teknolojileri alanında güçlü bir deneyime ve etkin bir iş birliğine sahip olduklarının altı çizildi. Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 İHA'ları bir süre önce teslim edilmiş ve testleri başarıyla gerçekleştirilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti kapsamında Baykar Milli SİHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge tesisini ziyaret etmişti.

YORUMLAR 28
  • Bir Akınci 4 yıl önce Şikayet Et
    Baykar Savunma Allah cc yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • işlkj 4 yıl önce Şikayet Et
    ıraka afganistana libyaya yemene ve afrika ülkelerine kendi silah fabrikaları kurması için yardım etmeliyiz abd ve diğer işgalcilerden bu islam ülkelerini kurtarmalıyız
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlara İHA teknolojisi onlarda bize motor teknolojisi versinler her iki taraf için güzel olur. Ayrıca Ukrayna ile Antonov uçaklarınıda ortak üretmeliyiz Rusya ve Çin ABD’nin Boeing 787’sine ve Avrupa’nın Airbus A350’sine alternatif bir yolcu uçağı projesine girdiler Antonov tecrübesi ve geçmişi olan bir şirket TAİ ile ortak yolcu uçağı üretebilirler. ABD ve AB uçakları için parçalar üretiyoruz ama adamlar bizi işin içine sokmuyorlar teknolojisini bilmiyoruz.
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye acilen yonunu keferelerden doguya donmeli onlar surekli kuklalar araciligiyla engel oldu hic bisey yapamasa ayak suruyor oyaliyor.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar muthiș haberler! Allah razi olsun bu vatandașlarmizdan. Biz böyle oldukmu Amerikanin altini oyariz evel Allah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle