Türkiye'den bir ilk daha! Çin'den sonra o ülkeye de satıldı

Tekfen Tarım bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alanar Meyve, Çin’in ardından Güney Kore’ye kiraz ihraç etti. Bunun Türk meyvecilik tarihinde ilk olduğu belirtildi

Türkiye'den bir ilk daha! Çin'den sonra o ülkeye de satıldı
Türkiye'den bir ilk daha! Çin'den sonra o ülkeye de satıldı
GİRİŞ 13.08.2019 14:24 GÜNCELLEME 13.08.2019 14:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Çin'e kiraz ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla temmuzda ihracatına başlanan Türk kirazının Uzakdoğu'daki ikinci adresi Güney kore oldu. Tekfen Tarım bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alanar Meyve, Çin’in ardından Güney Kore’ye kiraz ihraç etti.

 

 

TÖRENLE YOLA ÇIKTI

Koreli yetkililer tarafından Alanar Alaşehir tesislerinde incelenen kirazlar, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü metin Öztürk ve bakanlık temsilcilerinin katıldığı törenle Seul’e doğru yola çıktı. Koreli yetkililer tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, Güney Kore’ye sürdürülebilir ihracatın da yolunun açıldığı kaydedildi.

 

 

'LEZZET YILDIZI ALDIK'

Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, “Yetiştirdiğimiz kirazlar bu yıl, International Taste Institute tarafından, uluslararası lezzet yıldızı ile ödüllendirilmişti. Hemen ardından girilemez denilen Çin pazarına girdik. Şimdi bir ilki daha başararak Türk kirazını tarihte ilk kez Güney Kore pazarına soktuk” dedi.

YORUMLAR 17
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bİzim pazarlar Çin malıyla dolu, biz Çin'e biraz kiraz ihraç ettik diye bayram edeceğiz neredeyse.
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    biz dediklerin senin kendi vatandasin, kendi tuccarin, kendi is adamlari.. o zaman almasinlar cinden.. ya da onlar kadar az isci maliyetiyle kendin yap ta kimseden alma.. ona da gelmiyorsun.. ancak sikayet etmeyi biliyorsun.. cuvaldizini kendine batir.. ihracat ihracattir.. azi cogu yok.. her yeni hracatta elbette bir basaridir.. sen begenme!
    Cevapla
  • Doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence adını beygir olarak değiştir. Faydalı bir işe bile çamur atmadan duramıyorsunuz. Allah sizleri islah etsin.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki oluyormuş ; düne kadar tek pazarla yetinmiyorduk; Rusya
    Cevapla
  • uyanış 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen onlarda bizi pazarımızla vuruyordu Sizden bişey almayız diyorlardı Eli kolu baglı oturacagımıza satın dunyanın dört bir tarafına Allahım bol bol veriyor hamdolsun
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    millet cok sabirsiz.. yav arkadas bu ihracat rakamlaraini ne zaman gordunuz cumhuriyet tarihinde de ? yok soyle olsun yok boyle olsun diyorsunuz.? akp hukumeti elinden gelen herseyi yapiyor.. hangi hukumet bu kadar cabaladi ? calisti? yapti? hic biri simdi dagilin !!!
    Cevapla
  • Cüneyt Mardin Hatay 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji satmamız lazım Bunun için hayinlerinyok edip yolumuza bakacağız
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    gecen sene 10 millyara disaridan bugday aldik herkes vay vay vay diye yaygara koparda , bunu isletip 22 millyara disariya sattigimizi duyuruldugu zaman herkes sus pus oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle