Hazırlıklar başladı! O ülke haftada 4 gün çalışacak

Rusya, işsizliğin önüne geçmek ve yaşam kalitesi artırmak için kademeli olarak haftada 4 gün çalışma sistemine geçmeye hazırlanıyor.

Hazırlıklar başladı! O ülke haftada 4 gün çalışacak
Hazırlıklar başladı! O ülke haftada 4 gün çalışacak
GİRİŞ 14.08.2019 09:35 GÜNCELLEME 14.08.2019 10:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya'da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin de desteklediği öneri haftada 5 gün yerine 4 gün çalışılmasını öngörüyor.

 

 

Birleşik Rusya Partisi milletvekili Andrey Isayev, çalışma günü sayısının azaltılması sayesinde Rus vatandaşlarının ücret kaybı yaşamadan ailelerine ve hobilerine daha çok vakit ayırabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan kamuoyu anketi, Rus halkının yüzde 43'ünün haftada 4 gün çalışma sistemine karşı olduğunu ve böyle bir durumda ücret kaybı yaşanabileceği endişesi taşıdığını ortaya koymuştu.

 

 

Fakat Rus halkının endişelerinin aksine Isayev, haftada 4 gün çalışma sisteminde çalışanların mevcut maaşlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Haftada 4 gün çalışma sistemi uygulamasının kademeli olması gerektiğine dikkat çeken Isayev, bu sayede işverenlerin ve çalışanların yeni sisteme uyum sağlayabileceğini ifade etti.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Haftada 4 gün çalışma sistemi sayesinde ülkede işsizliğin de azaltılması hedefleniyor. Yasa tasarısı ile ilgili çalışmaların önümüzdeki ay başlaması planlanıyor.

Sistem daha önce Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev tarafından da gündeme getirilmiş ve öneri ülkenin en büyük sendika grubu olan Bağımsız Sendikalar Federasyonu tarafından desteklenmişti.

YORUMLAR 6
  • haşarı 4 yıl önce Şikayet Et
    hehe 50 sene sonra belki bizdede olur bu kafa yapisi bu fikirler bu işçiyi ezme tepeden bakma köle olarak görme bitmedikce değişmez. once insan olmak lazim
    Cevapla
  • Serdengeçti41 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde özel işletmelerde ,fabrikalarda 5+2 ye geçilse ne güzel olurdu.hem işsizlik azalır hemde vardiyalı çalışanlar daha az yıpranırdı.
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde özel sektörde günde 10 saat hatta bazı yerlerde 12 saat çalıştırıyorlar ve sadece pazar günü tatil. Ayrıca asgari ücret veriyorlar. Normalde haftada 45 saatten fazlası mesaiye giriyor. Hatta bazı iş yerleri yemek molasını da 10-15 dakika yapıp 1 saat olarak göstertiyorlar. Tabi burada işverenler de suçlu değil. Çünkü brüt olarak ceplerinden çok para çıkıyor.
    Cevapla
  • Nezih 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok mükemmel dir düşünce.Acilen işsizliğin önlenmesi için bizde de uygulanması elzem.
    Cevapla
  • 7)24 calisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedi gün çalışalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle