CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'de CHP İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada akıl almaz bir çıkış yaptı. Birçok ülkenin zengin petrol ve doğal gaz kaynakları nedeniyle Doğu Akdeniz'de yer aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sadece Türkiye'nin bu bölgede yer almadığını iddia etti.

TÜRKİYE'NİN SONDAJ GEMİLERİ GÖNDERDİĞİNDEN HABERİ YOK

Türkiye'nin 3 sondaj gemisiyle bölgede faaliyet yürütmesine ve Rum yönetiminin bölgedeki faaliyetlerini engellemesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye niye Doğu Akdeniz'de yok' demesi şaşkınlıkla karşılandı.

"ESED'LE İŞ BİRLİĞİ YAPALIM, SİSİ'YLE BARIŞALIM"

CHP lideri ayrıca, Türkiye'nin, yübzinlerce sivilin katili olan Esed rejimiyle bir an önce iş birliği yapması gerektiğini savunurken, Mısır'daki darbeci yönetimle de barışılması çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

Suriye yönetimiyle süratli bir şekilde iş birliği yapılması lazım. Mısır'la barışılması lazım. Mısır'la niye kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle Mısır'la kavga ediyoruz?

PES DEDİRTEN SORU: DOĞU AKDENİZ'DE NİYE TÜRKİYE YOK

Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Kıbrıs Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada... Hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye! Niye yok? Başarılı dış politika güdüyorlar sözde. Niye yok? Hangi gerekçeyle yok Türkiye orada?

Mısır'la kavga ettik. Niye kavga ettik?

Yorumlar 183 Yorum Var
  • Polat 10.09.2019 07:04
    Korle yatan sasi kalkar
  • iyekeskin 07.09.2019 06:23
    Ben bu adama değil bu adama oy veren milyonlarca insana kızıyorum. Ve ülkem adına üzülüyorum.
  • Ergün 05.09.2019 13:14
    La bu adamı adam yerine koyup haber yapmayın....
  • Mustafa 04.09.2019 01:18
    Sisi darbe yaparak halkın seçtiği mursiyi şehit ettiği için olabilir mi ? Mısır ile aramizin bozuk olma nedeni... dicem ama sen anlamazsin ki ...
  • Çağlar 03.09.2019 22:56
    Babası 3 koyun vermez otlatması için adam Türkiye’yi yönetirim diyor
Daha fazla yorum görüntüle