Bakan Dönmez: Türkiye haklı davasından asla geri dönmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Doğu Akdeniz’deki haklı davasından asla geri dönmeyecek. Çünkü tarihi misyonumuz ve enerji stratejimizin temeli, milliliğe ve yerliliğe dayanıyor. Herkes bilsin ki Doğu Akdeniz tüm Türkiye’nin ortak meselesidir. Millet olarak dün buradaydık, bugün de buradayız ve yarın da burada olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez: Türkiye haklı davasından asla geri dönmeyecek
Bakan Dönmez: Türkiye haklı davasından asla geri dönmeyecek
GİRİŞ 26.08.2019 11:40 GÜNCELLEME 26.08.2019 12:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dönmez, Dünya Enerji Stratejisi Kongresi ve Fuarı'nın açılışındaki konuşmasında, Türkiye'nin son dönemde yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin ilk derin deniz sondaj gemileriyle ilk sondaj kuyularını kazdığını belirten Dönmez, çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Dönmez, başlanan çalışmaların, Türkiye'nin enerjideki stratejik aklının bir ürünü olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

 

"Neler olacağını çok önceden tahmin ederek envanterimize kattığımız Barbaros Hayreddin Paşa, Oruç Reis gibi sismik araştırma gemilerimiz, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz Türkiye’nin Milli Enerji ve Maden Politikasının en somut örnekleri, Türkiye'nin kararlı duruşunun en net göstergesidir. Bu milli devlerimizi yok saymaya çalışanlar da var. Ve maalesef, Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimiz Doğu Akdeniz'de çalıştıkça ve sonuca yaklaştıkça 'başarısızlık' için ellerini ovuşturanları görüyoruz. Tüm Türkiye bu konuda ittifak etmişken hala bu konuyu istismar etmek, yapılanları görmezden gelmek, bir art niyetin sonucudur. 

Ayrıca bizden zannettiğimiz ama bizim sevindiğimize üzülen, üzüldüğümüze de sevinenleri hayretle izliyoruz. Türkiye, Doğu Akdeniz’deki haklı davasından asla geri dönmeyecek. Çünkü tarihi misyonumuz ve enerji stratejimizin temeli, milliliğe ve yerliliğe dayanıyor. Herkes bilsin ki Doğu Akdeniz tüm Türkiye’nin ortak meselesidir. Millet olarak dün buradaydık, bugün de buradayız ve yarın da burada olmaya devam edeceğiz."

Dönmez, Türkiye'nin, KKTC'nin her daim yanında olunacağını, orada yaşayanların hak ve menfaatlerin korunmasını görev addettiklerini bildirdi.

Doğu Akdeniz'de, gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat alanlarında, gerekse KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat alanlarında aramalara devam edileceğini belirten Dönmez, "Bu aramalar, bizim uluslararası hukuktan kaynaklanan haklı durumumuzun da ifadesidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkleri’ni yok sayan ve 'Enerjide Enosis' başlığıyla kurulan sözde ittifaklara da asla göz yummayacağız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ali ve Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Beleşçi - Ezik (Naif AB'yi Sömürdüler) Yunan ve Rumlar.
    Cevapla
  • Yalan yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak soruyorum....Günlük Gaz arama , petrol kuyusu açmak İçin , günlük maliyet nedir ? Kim ödüyor bu kadar Parayı ??? Bu masrafları kim ödüyor..,
    Cevapla
  • gagit 4 yıl önce Şikayet Et
    merak etme falcao nun transferinden daha ucuz.Yalan yok ama sende iyi niyette yok.
    Cevapla
  • eryiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük TÜRKİYE DEVLETİ arıyor ve senin gibi birisi bunu bilmesi gerekmiyor
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz ödüyor. Rahatsız mısınız? Kendimizin olan gazı ve madenleri arayacağız İnşaallah. Aramadan bulunmaz.
    Cevapla
  • M. Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu da şunu bir anlasa....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle