Bakan Albayrak'tan 'TLREF' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Finansal mimarimizde Türk Lirası çalışabilmemiz için Bankalarımızın faiz riskini yönetmelerinde önemli bir eksikliği gidermek üzere TL referans faizi “TLREF”, BİST bünyesinde oluşturuldu. YEP kapsamındaki hedeflerimizden olan bu adım bankacılık sektörümüz için hayırlı olsun.

Bakan Albayrak'tan 'TLREF' açıklaması
Bakan Albayrak'tan 'TLREF' açıklaması
GİRİŞ 29.08.2019 18:23 GÜNCELLEME 29.08.2019 18:44

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF'i oluşturulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede "Finansal mimarimizde Türk Lirası çalışabilmemiz için Bankalarımızın faiz riskini yönetmelerinde önemli bir eksikliği gidermek üzere TL referans faizi “TLREF”, BİST bünyesinde oluşturuldu. YEP kapsamındaki hedeflerimizden olan bu adım bankacılık sektörümüz için hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

 

 

ÇETİNKAYA AÇIKLAMIŞTI

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya, uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF'i oluşturduklarını belirterek, "Bankalarımız uzun vadeli TL finansman sağlamak, daha da ziyade sabit faizli uzun vadeli TL kredilerinin faiz riskini yönetmek için yurt dışında milyarlarca dolar tutmak durumunda kalıyor. TLREF'e dayalı swap işlemleri yaygınlaştıkça faiz riskini yönetmek için bankacılık sisteminin dolar kullanmasına, bu kaynağı yurt dışına göndermesine gerek kalmayacak." demişti.

KAYNAK: HABER7