36 milyar dolarlık proje durduruldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yıllık 250 milyondan fazla yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak tasarlanan Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki çalışmalar durduruldu.

36 milyar dolarlık proje durduruldu
36 milyar dolarlık proje durduruldu
GİRİŞ 01.09.2019 11:47 GÜNCELLEME 01.09.2019 11:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in haberine göre, tamamlandığında yılda 250 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanan Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları, Körfez bölgesindeki ekonomik durgunluk nedeniyle durduruldu.

 

 

BAE'nin Emirates Hava Yolları için 36 milyar dolarlık dev bir aktarma merkezi olması planlanan havalimanının ilk aşamasının tamamlanması için öngörülen süre 5 yıl ertelendi.

Dubai Havalimanları yönetiminden yapılan açıklamada, uzun vadeli planların gözden geçirildiği ve detaylarının henüz netleştirilmediği belirtildi.

 

 

Bölgesel gerilimler ve düşük petrol fiyatları sebebiyle Dubai ekonomisi geçen yıl yüzde 1,9 ile küresel daralmanın yaşandığı 2009'dan bu yana en düşük büyüme hızına ulaşmıştı. Turizm sektörü 2017'den beri durgunluğunu sürdürüyor. Bununla birlikte Emirates Hava Yollarının da Airbus'tan alacağı A-380 süper jumbo uçakların siparişlerini gözden geçirme kararı aldığı ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Cemelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Binaları yapanlar o binaları bir gecede yıktıklarında, artık yapmak için para bile bulamayacaklar..
    Cevapla
  • izmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük savaşın kokusunu aldılar... Dünya savaşa hazırlanıyor...
    Cevapla
  • TüRk 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemine saplanan hançer israil değil bunlar
    Cevapla
  • Hüseyin 277227 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah, daha beter etsin İnşallah. Müslüman düşmanı Nemrut Onursuzlar
    Cevapla
  • Kemal Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE lerinde yedi krallık var beşi iflas etmek üzere dubai turizmden su üstünde kalmakta abu dabi krallığının petrolü bitmek üzere. Dubai krallığının parasını ingilizler sömürmekte abu dabi krallığının parasını da Abd sömürmekte, tembel miskin herifler iflas etmek üzereler. Masonların oyuncağı olmuşlar, on seneye kalmaz iflas ederler.
    Cevapla
  • nailhasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah inşallah amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle