Yurt dışındaki Türkler TUSAŞ'a kazandırılıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ), savunma ve havacılık sanayisinde ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmek amacıyla oluşturduğu "S.K.Y. int" programı meyvelerini verdi.

Yurt dışındaki Türkler TUSAŞ'a kazandırılıyor
Yurt dışındaki Türkler TUSAŞ'a kazandırılıyor
GİRİŞ 02.09.2019 15:59 GÜNCELLEME 02.09.2019 15:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, program kapsamında Almanya ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden TUSAŞ stajyer programı "S.K.Y int"e ilk etapta 48 stajyer mühendis katılarak, Milli Muharip Uçak, Atak, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, Gökbey, Anka, Anka-S gibi uluslararası alanda yakından takip edilen milli projelerde görev alacak. Gelecek ay ise TUSAŞ'a yeni katılacak stajyer mühendisler ile birlikte toplamda 72 stajyer yurt dışından Türkiye'ye gelerek şirketin yürüttüğü projelerde istihdam edilecek.

Son yıllarda nitelikli iş gücünün istihdamını hızla artıran TUSAŞ, "S.K.Y. int" programı ile dünyanın sayılı üniversitelerinde eğitim gören başarılı mühendis öğrencileri stratejik bir atılımla bünyesine kazandırdı. Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmak için oluşturulan milli projelere yakından tanıklık etme fırsatı sunan programa yüzlerce başvuru yapıldı.

TUSAŞ, program kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde Türklerin yoğun olarak bulunduğu üniversitelere giderek, yürütülen projelere ilişkin bilgileri, şirket projeksiyonlarını ve istihdam süreçlerini Türk mühendis adaylarına anlattı.

Yapılan ziyaret ve sunumların ardından TUSAŞ insan kaynakları, yurt dışında yaşayan Türk mühendis adaylarının ülkeye gelerek şirket bünyesinde stajyer olarak çalışmalarına imkan sağladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Adi mehmet olup gerçekte hans yada john olanlari stratejik yerlere almayın gelenlerin çoğu ajandır
    Cevapla
  • John 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin beynin sulanmis arkadas.
    Cevapla
  • Turabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya savunma sanayi halk destekleme fonu kurulsun. Banka hesap numaraları verilsin. Genc mühendisler ar ge bölümlerinde tasarım ve inovasyon yapsın. Biz de elimizden geldiğince finansal destek yapalım arkadas. Çorba da bizim de tuzumuz olsun.
    Cevapla