Fiyat oyunu devam ediyor! 17 TL'den 13 TL'ye kadar düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Temmuz'da kilo başına 17 lira olarak açıklanan kabuklu fındık alım fiyatı, TMO’nun ödeme yapmayacağı söylemiyle 13-14 liraya kadar düştü.

GİRİŞ 11.09.2019 06:54 GÜNCELLEME 11.09.2019 09:19
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) üreticiye 11.2 milyon lira ödeme yapmasıyla ise fiyatlar yeniden 14 liraya çıktı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Avrupalı alıcıların yaptığı kara propagandanın fındık fiyatlarının serbest piyasada düşmesinde etkili olduğunu söyledi.

 

 

Bayraktar, “Devlet fiyatı 17 liradan açıkladı, piyasa 15,5 liradan açıldı ama üç günde fındık fiyatı 13,5 liraya düştü. Bunu arz, taleple, pazara çok fındık inmesiyle açıklamak, izah etmek, irtibatlandırmak çok doğru değildir” diye konuştu.

YORUMLAR 28
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen kış, patates, soğan propagandası, bu senede fındık üzerinden oyun, fındığımızı kötüleme kampanyası? Sarımsak ile limon propagandasına daha başlamadı lar vatan hainileri......?
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Fındık fiyatının düşmesini engelleyebilmenin en kestirme yolu, TMO'nun üreticiden fındık alım şartlarını iyileştirmesidir (kolaylaştırmasıdır).
    Cevapla
  • Soran Çıkar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aniden acı sarımsağı 20 TL'den 40 TL'ye çıkardılar. Aniden limonu 5 TL'den 10 TL'ye çıkardılar. Birileri sürekli fırıldak çeviriyor, göbek şişiriyor. Devlet sadece izliyor...
    Cevapla
  • kıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet devlete bu spekületörlerin tefecilerin işini bitirmeli. Atalarımız ne demiş " ya devlet başa ya kuzgun leşe"
    Cevapla
  • Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Hersene bunlar yaşanıyor dış ülkeleri değil bizim tüccarlara sorun fiyatı onlar belirler bunu bilmeniz lazım devlet isterse 20 desin tüccar bunu 17 ye satar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle