Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT talimatı

NTV yayınında konuşan Prof. Dr. Cem Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumuyla ilgili Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini açıkladı.

GİRİŞ 11.09.2019 16:30 GÜNCELLEME 12.09.2019 07:56
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış

NTV'nin son dakika haberine göre, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 

NTV yayınında konuşan TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bu konuda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

Kılıç şunları söyledi:

"Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999 tarihinden önce kadın 20; erkek 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim koşulunu yerine getirerek emekli olabiliyordu. 8 Eylül 1999 tarihinde 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60’a çıkartıldı. 2008 yılında yapılan ikinci değişiklikle de emeklilik yaşı 2036’dan itibaren yeniden kademeli olarak artırılarak kadın ve erkeklerde 2048 yılında 65’te eşitlenecek.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 245
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden öyle diyon kardeş ben girmişim ise 8000gun prim ödemem var ve ben 5900emekli olmam gerekiyo yas45 neden olamiyim şöyle düşün bizim onumuz acilcakki gençlerde iş sahası açılması gerekmez mi ben 27 yıldır bir fiil calisyom hakkım degilmi bileğinin gücüyle bitirmisim ssk yi hakkımı istiyom başka bir degil
    Cevapla
  • Kel 4 yıl önce Şikayet Et
    Talimatı Reis vermiş. Yorum yapanlara saygı duymak düşer. Bir müsaade edin rapor çıksın ne diyecekler, Reis ne yapılsın diyecek. Reise yetkiyi vermeyenler buradan saldırmayı seçiyor. Müspet menfi benim kabulüm. Reis ne derse o.
    Cevapla
  • MAĞDURUZ 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT ve Staj Yasası beraber çıksın.Mağduriyetler giderilsin.
    Cevapla
  • İNŞALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasretle ve Özlemle EYT nin çıkmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    40 yaş üstü iş bulamıyor çünkü üşsiz genç nüfus çok..burası yaşlı avrupa değil.sorun işçi olarak özel sektörde çalışanlar için geçerli..memurlar için değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle