AK Parti ve MHP'nin 'hayır' oyuna rağmen suya yüzde 20 zam yapıldı

Antalya'da AK Parti ve MHP'nin "hayır" oyuna rağmen, suya yüzde 20'lik zam oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Parti ve MHP'nin 'hayır' oyuna rağmen suya yüzde 20 zam yapıldı
AK Parti ve MHP'nin 'hayır' oyuna rağmen suya yüzde 20 zam yapıldı
GİRİŞ 13.09.2019 18:16 GÜNCELLEME 13.09.2019 18:16
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla suya yüzde 20 zam yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu yapıldı.

Kurulda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Antalya'da suya 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam uygulanması yönündeki teklif sunuldu. AK Parti ve MHP'nin "hayır" oyuna rağmen, suya yüzde 20'lik zam oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya'da öğrenim gören ve ailesiyle yaşamayan üniversite öğrencilerinin ikamet ettiği evlerden 5 tonluk su ücreti alınmayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, belediyenin geçen dönem ASAT'ın 230 milyon lira parasını kullandığını, önceki dönem yapılması gereken zamların seçimler nedeniyle ertelendiğini belirtti.

"Enerjiye yüzde 90'ın üzerinde zam geliyor. Seçime giderken niye alacakları vatandaşlardan almadınız? İlgili bürokratlar yüzde 33 oranında zam yapılmazsa ASAT'ın ayakta duramayacağını söyledi. Bu fiyatları her yönüyle masaya yatırdık." diyen Böcek, suya zammın gerekli olduğunu savundu. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise bu zammın büyükşehir belediyesine bir yıl içerisinde sağlayacağı katkının 15 milyon lira olduğunu belirterek, ASAT'ın alacaklarının tahsil edilmesi durumunda zamma gerek kalmayacağını söyledi.

"EN PAHALI SUYU İÇER DURUMA GEÇECEĞİZ"

CHP'nin meclisteki grup sözcüsü Deniz Filiz, mevcut yatırımların sürmesi için zammın zorunlu olduğunu, birçok ilde yüzde 25 civarında zammın uygulandığını kaydetti.

AK Parti'nin sözcüsü Ali Çetin ise "En ucuz suyu Antalya içerken, şimdi en pahalı suyu içer duruma geçeceğiz. Zammın mantıklı olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz 0.90681 basınç düz.katsayisi yaziyo
    Cevapla
  • vatanım 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel olacak dahada güzel olacak mustahaptır
    Cevapla
  • Fitil fitil. 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy verenler Ak partinin sayısız projelerine hizmetlerine karşı rahatlık battı daha neler göreceksiniz AK partiye yaptıklarınızı tek tek seçtiğiniz kişiler burnunuzdan getirecek..
    Cevapla
  • ismail.s 4 yıl önce Şikayet Et
    Az bile yapmış. Hakediyorlar . Ceplerinden biraz para çıksında akıllansınlar.
    Cevapla
  • Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn %53 verenler, bunlar size bahşedilmiş / vaad edilmiş güzel günler olsa gerek. Çok memnun olmalısınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle