550 ilçeye güzel haber! Yıl sonuna kadar geliyor

Türkiye'nin 81 iline geçen yıl sonu itibarıyla doğal gaz götürülmesinin ardından genişleme çalışmalarında ilçe ve beldelere ağırlık verildi. Yıl sonuna kadar doğal gaz ulaştırılacak ilçe ve belde sayısı 550 olarak belirlendi.

550 ilçeye güzel haber! Yıl sonuna kadar geliyor
550 ilçeye güzel haber! Yıl sonuna kadar geliyor
GİRİŞ 14.09.2019 11:17 GÜNCELLEME 14.09.2019 11:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) edinilen bilgiye göre, EPDK, Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği ve ilgili dağıtım şirketlerinin üst düzey yetkilileri, genişleme yatırımlarının 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020-2022 yılları yatırımlarının planlanması amacıyla bir araya geldi.

 

 

Toplantıda, doğal gaz genişleme çalışmalarının planlanan takvime riayet edilerek hızlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesinin önemi vurgulandı.

Teknik ve ekonomik açıdan doğal gaz ulaştırılacak en uygun ilçelerin belirlenmesi amacıyla yapılan toplantıda, ilçelerin iletim hatlarına uzaklığı, coğrafi yapısı, nüfusu, sanayisi, enerji tüketimi ve turizm potansiyeline ilişkin veriler dikkate alınarak verimlilik analizleri yapıldı.

 

 

EPDK tarafından değerlendirilecek toplantı sonuçları gelecek dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına iletilecek.

7 yerleşim yeri daha gaza kavuştu

Yılın başından bu yana Çankırı'nın Şabanözü, Diyarbakır'ın Çermik, Samsun'un Kavak, Diyarbakır'ın Silvan, Şanlıurfa'nın Birecik, Kütahya'nın Kuruçay ve Hisarcık yerleşim yerlerine doğal gaz götürüldü. Böylece eylül ayı itibarıyla doğal gaz hizmetinden yararlanan ilçe ve belde sayısı 517'ye ulaştı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 550'ye yükselmesi öngörülüyor.

Türkiye'de doğal gaz abone sayısı bu yıl itibarıyla 15 milyonun üzerine çıkarken, yaklaşık 65 milyon vatandaşın doğal gaza erişimi sağlandı.

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mayıs ayında yaptığı açıklamada, bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yapılarak 1 milyon yeni abonenin daha doğal gaza kavuşacağını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • MeKa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya Kocaali Caferiye Mah. TOKİ Konutlarına da bekliyoruz. Saygılarımla,
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz gelince bağlatma maliyetite var. Bunun için de faizsiz kredi verin...
    Cevapla
  • bediratak 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıdan dopalgaz satın alacağımıza yeraltı zenginliğimiz olan kömürü çıkartıp ucuz ucuz vatandaşımıza versek daha iyi olmaz mı dış borç rahatlar
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sehirlerde yasayamazsin pis havadan
    Cevapla
  • bediratak 4 yıl önce Şikayet Et
    Ona da bir filtreleme çözümü gibi birşy bulur devletimiz bacalara zorunlu hale getirir hangi çağdayız arkadaş zor bişeymş gibi hava ne olacak diyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş abi 4 yıl önce Şikayet Et
    hava kirliliği ne olacak peki
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dalaman hadi gari.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yozgatın kadışehri ilçesinede istiyoruz doğalgaz
    Cevapla
  • Kadışehri 4 yıl önce Şikayet Et
    He bizde köyümüze istiyik. Kadışehri ne la 5000 nüfusu var mı oranın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle