Goldman Sachs'tan kritik uyarı

Uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs'tan, Suudi Arabistan'a yönelik saldırının ardından petrol fiyatlarının yükselebileceği uyarısında bulunuldu.

Goldman Sachs'tan kritik uyarı
Goldman Sachs'tan kritik uyarı
GİRİŞ 16.09.2019 18:24 GÜNCELLEME 16.09.2019 18:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs tarafından hazırlanan raporda, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun tesislerine cumartesi günü yapılan saldırıların ham petrol fiyatları üzerindeki etkisi değerlendirildi. Saldırıların Suudi Arabistan'ın kritik öneme sahip petrol altyapısını olumsuz etkilediği kaydedilen raporda, küresel petrol arzına yönelik tehditlerin arttığı ve gelecekte başka saldırıların da meydana gelme riskinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca raporda, Suudi Arabistan'da petrol arz kesintisinin 6 haftadan uzun sürmesi halinde, dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatının çok hızlı şekilde 75 doların üzerine çıkmasının beklendiği vurgulandı. Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan ve günlük 9,8 milyon varil petrol üreten Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesise yapılan saldırı, ülkenin ham petrol üretiminde günlük 5,7 milyon varil kesintiye yol açmıştı. 

YORUMLAR 5
  • Halis 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayın en karlı çıkan iki devlet var bir abd Rusya İstanbul daki üçlü zirvede alınan kararlara karşı bir darbe düşen petrol fiyatları yazılacak çok şey var ama bizide bekleyen büyük sıkıntılar var uyanık olmak Ta lazım Olay olmadan Kremlin’de ajan var şu bu Rusya ile düşman değildir abd kankalar kanka
    Cevapla
  • Halfetli 4 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar birbirleriyle savassin,israil topraklarini genisletsin ,batili sirketler petrolu gazi ceksin ,
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin amerika vurmuştur petrol fiyatları ertsın diye.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu tahmin etmek icin goldman olmaya gerek yok yakinda suudiler bae irana savas ilan edebilir abd simdi gaz veriyor suudilere suriye sorunu cozulmeden birde iran atesi cikacak
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrolün fiyatları düşmesin diye hem saldırıyı yapıyorlar hemde şikayet edermiş gibi açıklamalar yapıyorlar. .Irak'ta da kitle imha silahları var diye işgal edilmişti. .
    Cevapla