IMF'den açıklama! Gizli görüşme ortaya çıkınca jet rapor hazırladılar

IMF, CHP ve İYİ Partililerle yapılan gizli görüşmenin ortaya çıkmasından saatler sonra bir rapor yayınladı. Türk ekonomisinin övüldüğü raporda 2019’da daralma beklenmediği vurgulandı.

IMF'den açıklama! Gizli görüşme ortaya çıkınca jet rapor hazırladılar
IMF'den açıklama! Gizli görüşme ortaya çıkınca jet rapor hazırladılar
GİRİŞ 24.09.2019 06:23 GÜNCELLEME 24.09.2019 15:16
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Korsan görüşmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uyarılan IMF, akşam saatlerinde bir rapor yayınladı. Türkiye ekonomisini öven IMF, büyümenin devam edeceğini ve enflasyonun tek haneye düşeceğini açıkladı. Türkiye’deki “Madde 4 Görüşmelerini” tamamladığını bildiren IMF Türkiye heyeti raporda, Türk ekonomisinde bu yıl daralma beklemediğini açıkladı. Liranın toparlandığı ve cari dengede olağanüstü bir düzelme görüldüğü vurgulanan IMF raporunda, yapısal reformların daha sürdürülebilir büyüme için başarıyı ve ekonominin şoklara karşı dayanıklılığını artıracağının altı çizildi.

 

 

REFORMLAR İÇİN İYİ FIRSAT

Türk ekonomisinin tekrar büyümeye başladığı ve bunun teşviklerle desteklendiği belirtilen raporda, genişleyici maliye politikasının ve daha fazla olumlu piyasa duyarlılığından dolayı ekonominin yılın ilk yarısında pozitif büyüme kaydettiği vurgulandı. Raporda, “IMF heyeti, geçtiğimiz yılın durgunluğundan kaynaklanan olumsuz etkilere rağmen, bu yıl büyümenin pozitif olmasını (yaklaşık yüzde 0,25) bekliyor” ifadesine yer verildi.

 

 

ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞER

Piyasa baskısı azaldıkça Türk lirasının toparlandığına yer verilen raporda, güçlü turizm sezonunun ve daralan ithalatın cari dengede dikkate değer bir ilerlemeye yol açtığı belirtildi. Raporda, bu yıl küçük bir cari açığın beklendiğine yer verilerek, gelişmiş piyasa duyarlılığının ve jeopolitik gelişmelerin lira üzerindeki baskıyı aldığına vurgu yapıldı. Türk lirasındaki istikrarın ve olumlu baz etkilerinin enflasyonu aşağıya çektiği, bunun da TCMB'nin politika faizlerini düşürmesine olanak sağladığı belirtilen raporda, enflasyonun gelecek aylarda tek haneli rakamlara düşebileceğine işaret edildi.

YORUMLAR 113
  • ginolu 4 yıl önce Şikayet Et
    imf kan emen ülkeleri zora düşürterek onları kendi çıkarları doğrultusunda kullanan şantaj yapan abd ve israile çalışın sözde ekonomik özde ise islamı ve diğer ülkeleri emrine çıkarlırına hizmet eden adi bir örgüttür....bunlardan medet umanlar ise tam bir ahmaktır...küresel din düşmanlarını boyun eymektir varlığını inkar etmek gibidir...
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uyandı dedikçe bunlar 12 eylül diyor gerizekalılar
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    IMF bir ekonomik örgüt değildir - Ekonomisi batırılarak dize getirilen ülkeleri ABD israil in emirlerini yerine getirttirme örgütüdür Üretme ABD den faizle borç al bu parayla abd mallarını 2 katı fiyatına al Büyük israil in kurulacağı pkk devletine karışma bugün Suriyeyi yarın ırak ı sonrada iran ve Güneydoğuyu pkk ya yani israil e bırak
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gemisinde bulunan herkese diyorum. Bu görüşme normal değil. Su alırsak herkese oluyor olan. Partilerde harf kalmadı. Bu iş parti işi değil.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    2023' ten önce her türlü dalavereyi yapacaklar...Reis,Allah yardımcımız olsun." Ve mekeru ve mekerallah Vallahü hayrul makirin."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle