5 bin 63 kişiye ceza kesildi

37 bin 65 personelin katıldığı uygulamada; 5 bin 63 araç sürücüsüne araç içerisinde sigara kullanmaktan dolayı idari para cezası uygulandı

GİRİŞ 26.09.2019 11:02 GÜNCELLEME 27.09.2019 11:58
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birimler tarafından ülke genelinde eş zamanlı “Dumansız Araç Uygulaması 2019-1” yapıldı. Uygulamada, 5 bin 63 araç sürücüsüne sigara kullanmaktan dolayı cezai işlem uygulandı.

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanununda yer alan; “Tütün ürünleri, hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu araçlarında tüketilemez” aykırı hareket edenler “Kabahatler Kanunun 39. madde hükmüne göre ceza alır” maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birimler tarafından ülke genelinde eş zamanlı  “Dumansız Araç Uygulaması (2019-1)” gerçekleştirildi

Uygulamaya 37 bin 65 personel katıldı

Uygulama, araçlarda tütün kontrolü denetimi yapmak, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla karayolu ve denizyolunda gerçekleşti. Ülke genelinde 9.419 karma ekip, 169 dedektör köpek ve 37 bin 65 personelin katılımı ile yapılan uygulama sonucunda; 5 bin 63 araç sürücüsüne sigara kullanımı kabahatinden idari para cezası uygulandı.  

 

 

150 bin 381 araç kontrol edildi

Uygulamada, 150 bin 381 adet araç kontrol edildi, eksiği tespit edilen 9 bin 10 araca idari para ceza verildi, 1.866 araç ise  trafikten men edildi. Uygulamada, 365.153 şahıs kontrol edildi, 1 silahlı terör örgütüne üye olma, 2 adam öldürme, 11 uyuşturucu suçları, 19 hırsızlık, 11 dolandırıcılık, 3 yağma/gasp, 1 çocuğun cinsel istismarı, 645 diğer suçlardan olmak üzere toplam 693 aranan şahıs yakalandı. 84 şahsa adli işlem tesis edildi, bunlardan 16’sı gözaltına alındı. 

Uygulamada ayrıca 2 kayıp çocuk ailesine teslim edildi, 4 kayıp şahıs bulundu. 4 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 22 adet mermi/av tüfeği kartuşu, 30 adet kesici/delici alet, 4 adet kurusıkı tabanca, 2 gram eroin, 32 gram esrar, 8 adet uyuşturucu hap, 3160 paket kaçak sigara, 179 litre kaçak içki ele geçirildi.



YORUMLAR 25
  • cezmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamuya ait heryerde yani , uçak,gemi,tren,otobüs,minübüs,okul,belediye,hastane, postane,banka v.s. tabiki yasak olsun.bende sigara içmiyorum. ama kişinin evi, arabası biraz özele kaçmıyormu? bu kadar özele kaçılacak ise yasaktan ziyade ,Tekel ve Ürünleri kaldırılmalı bence.
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel araç..özel mülkiyettir ve şahsa aittir..bu uygulama çok yanlış...Ayrıca aracında kül tablası bulunduramayacak olan tiryakiler izmaritleri camdan dışarıya atacaklar..dağlarda orman yangınları ve ovalarda ise çiftçinin bir yıllık emeği olan ekin tarlalarında büyük yangınlar çıkma ihtimali artacak...iyi düşünmek gerekir..
    Cevapla
  • Sefa ASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Araba kamusal alan degil ozel mulktur bu uygulama yanlistir.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış ve tepki çeken bir uygulama. Araba kişinin özel mülküdür müdahale etmek doğru değil. isteyen içer sigarasını
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu kaldırımlara park edenlere hiçmi para cezası yok, Denizliye gelin bir görün para cezası kesilse kaldırıma park edilmez adamlar nerdeyse evinin içine sokacaklar arabalarını, Kaldırımın tam ortasına par ediyorlar yalar geçmekte zorlanıyor, zaten tekerlekli sandalyedekileri hiç saymıyorum, Vay özürlünün haline....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle