Turkcell ve Türk Telekom'dan deprem açıklaması

İstanbul'daki depremin ardından, mobil hatlardaki kesintilerle ilgili GSM şirketlerinden açıklama geldi.

Turkcell ve Türk Telekom'dan deprem açıklaması
Turkcell ve Türk Telekom'dan deprem açıklaması
GİRİŞ 26.09.2019 22:19 GÜNCELLEME 26.09.2019 22:20
Bu Habere 474 Yorum Yapılmış

Türk Telekom ve Turkcell, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketlerin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.

 

Bugün İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında gerçekleşen 5,8 şiddetindeki depremin ardından yaşanan iletişim sıkıntısı ile ilgili Turkcell’in sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'HİZMET DIŞI KALAN SAHAMIZ YOK'


"Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet yapmaktadır. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun".

Uzmanlardan alınan bilgiye göre, ülke genelinde faaliyet gösteren hiçbir GSM operatörünün şebekesinde halihazırda bir hasar ve kesinti bulunmamakta. Yoğun bir şekilde artan çağrı trafiğine bağlı olarak sesli aramalarda gecikmeler ve aksamalar yaşanmakta. İnternet ve SMS hizmeti sorunsuz devam etmekte. Alınan bilgiye göre konuyla ilgili tüm şirketler gerekli tedbirler için çalışmakta.

BİR AÇIKLAMA DA TÜRK TELEKOM'DAN!

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada ise, "Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, geniş bant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

DEPREMİN ARDINDAN İLETİŞİM DURDU!

Depremin hemen ardından servis sağlayıcıları fark etmeksizin tüm telefonlarda iletişim sağlanamadı. Depremin ardından telefonla konuşmak imkansız bir hal alırken, bir süre sonra ise internet kullanıma açıldı.

Milyonlarca vatandaş bu süreçte ne yakınlarından haber alabildi, ne de kendi yakınlarına mevcut durum ve konumlarıyla ilgili bilgi verebildi.

YORUMLAR 474
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankaradayim ama hala türk telekomda kesintiler devam ediyor
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    aveanın kesildiği muhakkak ve herkes bilyor. herkesin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. kesinlikle yaptırımı olmalı
    Cevapla
  • YA HAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Hatay da oturuyorum dün saat 3 ten aksam 10 à kadar telefonu kullanamadim anladım ki telefonsuz hayat zor oluyor en kisa zamanda türk Telekomdan çıkmayı düşünüyorum
    Cevapla
  • Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    İzmitten yazıyorum.dünden depremden sonra kesilen mobil arama.hala yapılamıyor.telekoma geçtığime bin pişman oldum.
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Antalya'da Telekom kullanıcısıyım.dünden beri arama yapılmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle