Ve yıkım başladı!

Bodrum’daki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı. Kaçakla mücadelede kararlı olduklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir ay önce tespit edilen Bodrum’daki kaçak inşaatları dün süre dolunca bizzat başında durarak yıktırdı.

Ve yıkım başladı!
Ve yıkım başladı!
GİRİŞ 29.09.2019 08:59 GÜNCELLEME 29.09.2019 09:00
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapıların yıkımını başında durarak yıktırdı. Tespit ettikleri kaçak yapıların yıkımı için verdikleri bir aylık sürenin dolduğunu belirten Kurum, “Biz geldiğimizde 108 bağımsız bölüm vardı. 54 bağımsız bölüm yıkılacak. Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak. Bunların hepsinin tespiti yapıldı. Yüklenici firmaya bildirildi” dedi.

 

 

KAÇAK YAPILARI BİLDİRMİŞTİK

Bodrum Gündoğan Çetibeli mevkiindeki villa, rezidans ve otel inşaatının Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı kısımlarıyla ilgili başlatılan yıkım işlemlerini inceleyen Bakan Murat Kurum, burada yaptığı açıklamada, inşaatın 20 Ağustos'ta gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde imara, ruhsata uygun olmayan kot kesitten kaynaklı kaçakların tespitinin yapıldığını, bunların yüklenici firmaya bildirildiğini söyledi.

 

 

108 BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN YARISI KAÇAK

Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci’nin şirketi Besa’ya ait projede yapıla kaçak yapı yıkımını izleyen Kurum, firmanın da bu tespitler doğrultusunda yıkım işlemlerine başladığını belirtti. Kurum, “Biz geldiğimizde 108 bağımsız bölüm vardı. 54 bağımsız bölüm yıkılacak. Yıkıldıktan sonra proje bu duruma gelecek. Bu süreçte bize vermiş olduğu destekten ötürü de yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. Sağduyusundan ötürü. 54 bağımsız bölümü yıkarak tüm Türkiye'nin bu noktadaki hassasiyetlerini dikkate aldılar, yıkım işlemini hızlı şekilde altı iş makinesiyle gerçekleştiriyorlar. Bir ay içerisinde bütün yıkımlar tamamlanacak. Bölgede fazla olan hafriyatların alınmasıyla bu alanda diğer alanlarda olduğu gibi doğal yapısına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

DOLDURULAN DENİZ BOŞALTILACAK MI?

Kurum, “Denizin 36 metre doldurulduğu gerçeği var. Doldurulan deniz boşaltılacak mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak. Bunların hepsinin tespiti yapıldı. Yüklenici firmaya bildirildi. Onlar da sırayla bu tespitler doğrultusunda hem kaçak yapıların yıkılmasını hem de deniz dolgusu, hafriyat dolgusu, izinsiz iskele alanları gibi yapıların yıkımlarını gerçekleştirecek.” Yıkım işleminin birkaç ay içerisinde tamamlanacağını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kurum, Gümbet Mahallesi'ndeki kaçak yapıları olduğu tespit edilen otel projesinde de incelemelerde bulundu.

YORUMLAR 36
  • Marmaris li 4 yıl önce Şikayet Et
    Bozburunda selimiye adatepe adaboğazındaki yapılar ne olacak kıyılar talan ediliyor.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Karde$im nasil oluyorda kimsenin haberi olmadan bu kadar kacak yapi yapiliyor.??? Bu nasil mümkpün olabilir hayret yani.!! Belediyenin hicmi bilgisi yok.?
    Cevapla
  • Tatilci chp 4 yıl önce Şikayet Et
    Bodrum belediyesi de istanbula tatile gitmiş. Bu chp hep tatilde..
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    her kez yikimdan dem vurmus ta buna elbet izin veren yada gormezden veyahut gorememis belediyeye esas ceza verilmeli diye dusunuyorum
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    eliniz değmişken ekremin oralarıda yıkın. masrafları ne ise ödesinler.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    masaraf biz milletden cikiyor ekremden degil
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kacak yapi ne demek yahu bir gunde mi yapiliyor bu yapilar gorevlilerin bilgisi yokmu neden goz yumuluyor yoksa imar barisi cikar diye mi umut ediliyor kati kuralli imar kanunumuz olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle