Bildiklerinizi unutun! Balın kalitesi sadece böyle anlaşılabilir

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, balın kalitesinin dökerek, yakarak, yan veya dik çevirerek anlaşılamayacağını belirterek, "Balın kalitesinin tescili, laboratuvarlardır. Bu konuda birliklerimize ve arıcılarımıza güvensinler." dedi

Bildiklerinizi unutun! Balın kalitesi sadece böyle anlaşılabilir
Bildiklerinizi unutun! Balın kalitesi sadece böyle anlaşılabilir
GİRİŞ 29.09.2019 15:05 GÜNCELLEME 29.09.2019 15:05
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda arıcılık konusunda bal üretiminin dışında alternatif ürünler elde etme çalışmalarının çok olumlu sonuçlarını aldıklarını belirtti.

 

 

Akademisyenler, birlikler ve üreticiler birlikte ortak hareket ettiğinde arıcılığın her geçen gün önemli bir gelir kapısı olduğunun daha da iyi anlaşıldığını vurgulayan Şahin, "Türkiye'de gerçekten arı konusunda bir gen zenginliği var. Hem floral hem de biyolojik yönüyle oldukça zengin bir coğrafya." diye konuştu.

"SON YILLARDAKİ ÇALIŞMALARLA BİR İVME KAZANDIK"

 

 

Üretim ve bu üretimi iyi değerlendirmek konusunda bundan önceki yıllarda ciddi çalışmaların yapılamadığının ve ciddi manada kayıpların yaşandığının altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

"Çalışkan bir yapımız var. Üretiyorduk fakat hep tek ürün üzerine. Bunu üretime yöneltmek için yeterli çabayı sarf ettiğimizi söyleyemeyiz. Son yıllarda üniversitelerimizin, Türkiye Arıcılar Birliğimizin ve sahadaki arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bir ivme kazandık. Gerçekten dünyada arıcılıkta biz lider ülkeyiz. Bu çalışmalar bal ve apiterapi konusunda desteklemeler olursa yurt dışından değişik yolla gelen ürünlerin önü kesilmiş olur."

"VATANDAŞLARIMIZ MARKALI BALLARI TERCİH ETSİNLER"

Bir dönem "sahte bal" olarak adlandırılan glikoz oranı yüksek merdiven altı ürünlerin piyasaya yayıldığını, bunun için uzunca bir zaman diliminde mücadele ettiklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de özellikle sertifikalı üretimin arttırılması için önemli çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımız Türkiye arıcısını takip etsin. Her ilde birliklerimiz var, bu birliklerimizde arıcılarımızın ürettiği ballar satılıyor. Vatandaşlarımız markalı balları tercih etsinler. Eğer kuşku duyuyorlarsa il müdürlüklerine müracaat edebilirler. Balın kalitesi dökerek, yakarak, yan-dik çevirerek anlaşılmaz. Balın kalitesinin tescili, laboratuvarlardır. Bu konuda birliklerimize ve arıcılarımıza güvensinler."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 62
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    beyler şeker şurubunu ortalama beşinci ayın başlarına kadar şurup vermeyen arıcı tanımıyorum o tarihten sonra arı bal yapar arının çok yavru yapması için şurup verilir fakat dediğim tarihten sonra bal yapar fakat bal yapma tarihinden sonra şurup vermeyen sağlam arıcılık çok az onun için laboratuvar olmasa kimse bilemez unutmayın ki 2005 li yıllarda Antep Urfa arasında yapılan bir ihbarda yüzde altmış motor yağı yüzde yirmi bal yüzde on glikoz yüzde onda bal esansıyla yapılan bir karışımla millete hakiki bal diye yedrdiikleri halde kimse farkına varmamıştı adamların ne kadar usta bir sahtekar olduğu nu tahmin edin onun için tek yol laboratuvar.
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    ben toroslarden bal almaya gittim kendi koyumden koyun en cimri kisisinden aldim bali guya cimri sekere para vermez dedik ama duydukki o bilem 10 kadar cuval yedirmis ariya eeeeennnn cimriiii kisi gerisini siz dusunun
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    markali bal laf salatasindan baska bir sey degil markali ballarda seker surubu cikiyor kimse kendini kandirmasin benim basima geldi o zamandan beri direk kovandan aliyorum hic markasida yok ama guzel bal
    Cevapla
  • Mrt 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışarda 5 kurus vergi vermeyen birsuru arici balci geziyor devlet hepsine onlem almali
    Cevapla
  • Allah Azzevecel 4 yıl önce Şikayet Et
    vatanını ve milletini seven herkes kaliteli ürün üretmek zorunda. vatandaşa naylon ayakkabıları, hasarlı giyecekleri, bayat ve kalitesiz yiyecekleri reva gören utanmazlar her zaman olacaktır. Yüce Allah onlardan etmesin bizi. vatanımıza milletimize ve Allahımıza karşı vazifelerimiz var. layıkıyla vazifelerimizi yapmamız lazım.
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    aman arkadas sen bu asrin adami degilsin heralde gecmisden gelmissin simdi vatanda milletde dinde imanda cuzdan olmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle