Bir hava yolu şirketi daha iflas etti

Avrupa havacılığında bir şirket daha iflas bayrağı çekti. Bir süredir finansal sorunlarla uğraşan Slovenya'nın en eski hava yolu şirketi, 58 yıllık Adria Airways iflas ettiğini duyurarak tasfiye sürecine girdi. Böylelikle Slovenya'da ulusal bir hava yolu şirketi de kalmadı. Star Alliance üyesi olan Adria Airways, Lufthansa ve THY ile de Ljubljana üzerinden kod paylaşımı yapıyordu. Avrupa'da son olarak İngiliz dev Thomas Cook iflas etmişti. Alper Öcal'ın haberi...

Bir hava yolu şirketi daha iflas etti
Bir hava yolu şirketi daha iflas etti
GİRİŞ 01.10.2019 13:55 GÜNCELLEME 01.10.2019 13:55

Thomas Cok'un ardından mali darboğaz nedeniyle zor günler geçiren bir hava yolu şirketi daha iflas etti. 1961 yılında kurulan Slovenya'nın en eski hava yolu şirketi Adria Airways, iflas ettiğini duyurdu.

Bölge Mahkemesine iflas başvurusunda bulunan Adria Airways tüm operasyonlarını durdurduğunu resmen açıkladı. Ülkenin sivil havacılık otoritesi, şirkete yeniden yapılanması için süre vermek istese de Adria yetkilileri mali açıdan çıkış yolu olmadığını gerekçe göstererek herhangi bir plan sunmadığı için 2 Ekim itibarıyla uçuş lisansının iptal edebileceğini belirtildi.