Erdoğan'dan son dakika doğalgaz, petrol ve bor müjdesi! Üretime başladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 29. istişare toplantısında ekonomiye dair son dakika açıklamaları yaptı. Erdoğan, Diyarbakır'da ilk kez hidrolik çatlatma ile ticari petrol üretimine başlandığını açıklarken, Trakya'da yıl başında bulunan doğalgaz rezervini 2 katına çıkaracak yeni sahalar keşfedildiğinin de müjdesini verdi

GİRİŞ 05.10.2019 15:53 GÜNCELLEME 05.10.2019 16:04
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada petrol ve doğalgaz ile ilgili son dakika müjdesi verdi. Erdoğan, Diyarbakır'daki petrol sahası ve Trakya'da bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili son bilgileri paylaştı.

 

 

DİYARBAKIR'DA PETROL ÜRETİMİ BAŞLADI

" Diyarbakır'da ilk defa hidrolik çatlatma yöntemiyle ticari petrol üretimine başladık." diyen Erdoğan, "Bu tekniği daha da yaygınlaştırarak yeni kuyular açmaya devam edeceğiz. Trakya'da bu yılın başlarında toplam doğalgaz rezervimizi iki katına çıkaran yeni sahalar keşfettik, yaklaşık 3 milyar metreküp rezerve sahip bu sahalar 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde kullanılan bor karbürünü Türkiye'de üreteceğiz." ifadesini kullandı.

HİDROLİK ÇATLATMA YÖNTEMİ

BULUNAN DOĞALGAZ TÜRKİYE'NİN 6 YILLIK TÜKETİMİNE DENK

Türkiye'nin yıllık doğal gaz tüketimi ortalama 50 milyar metreküp düzeyinde bulunuyor. Bölgedeki 286 milyar metreküplük rezerv, Türkiye'nin yaklaşık 6 yıllık tüketimine karşılık geliyor.

Trakya'da bulunan Doğalgaz rezervi

ERDOĞAN'DAN BOR AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan, bor cevherinin ileri teknoloji ile işlenmesi için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, 'Balıkesir'e temelini atacağımız fabrika ile özellikle taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde bor karbürünü Türkiye'de üreteceğiz.' dedi. 

YAVUZ SONDAJA BAŞLIYOR
Türkiye'nin enerji hamleleri her alanda devam ediyor. Doğu Akdeniz'de arama, tarama ve sondaj faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Türkiye yeni sondaja hazırlanıyor. 
Yavuz sondaj gemisinin 7 Ekim'de Kıbrıs adasının güneybatısında Türkiye'nin kıta sahanlığı içinde sondaja başlayacağı bildirildi.

Akdeniz'de görevine devam eden Yavuz Sondaj gemisi

 

 

YORUMLAR 60
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun inşallah işlerinin ehli insanlar tarafından daha da gelişecektir
    Cevapla
  • Gaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuyu açmak ve Gelişmek önemli, Ve Avrupa Vize Sıkıntısı yaşıyoruz... Avrupa Vize Serbesti yıllardır bekliyoruz ve Avrupa mülteci Anlaşması ile Türkiye hiçbir Şey Elde edemedi. Yıllardır Avrupa Vize Başvurumuz , Ret geliyor. Bu Vize Sıkıntısı 5-6 kriter Artık Sonuçlansın...
    Cevapla
  • Eczacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis sizi niye sevmezler anlamak mümkün değil. Gittiğin yol dost doğru oldukça izindeyiz. Ancak hata yaptırmak yoldan saptırmak ve bölmek için çabalayanlara pirim vermemek lazım. Bunun için yanınızda kaliteli vatansever insanlar olmalı. Ayıklanan yol arkadaşları can sıkıcı olsalarda hatta mualefet her türlü saldırıyı mübah görse de biz vatan sever müslümanlar dualarımızla yanındayız. Ancak sizde adalet ilkesini güçlendirip adaletle hükmetmelisiniz. Yüce Allahın emri bu. Yandaş ve çıkarcılara karşı ülke menfaatini koruyun. Artık ustalık dönemindesiniz. Hata yapmayın.
    Cevapla
  • Akoğlan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu millete devlete güç kuvvet versin hainlere fırsat versin Amin. Amin. Amin.
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    hainlere fırsat vermesin
    Cevapla
  • Uğur KAYABAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu binalardaki kiremitlerin yerinede güneş panelleri kumulsa artık. Hatta binaların güneş gören tüm cephelerinde. Binaların hem sıcak su hemde elektrik ihtiyacı bu şekilde karşılandım. Gündüz bataryaları doldursun akşam kullansin. Bu tip akıllı binalarda devlet teşvik versin. Ayrıca apartman elektrik sayaçları çift olsun. Hem enerji satabilsin hem de alabilsin bu tip akıllı binalar. İlla yabancılar bu sisteme geçip bize onlardan gelmek zorunda mı. Tamamını yerli olarak tasarlayıp enerji üretebilecek, depolayabilecek, elektirik sebekesine hem eneesi sağlayacak hem
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Saf enerjiyi kendimiz uretsek onlar ne yiyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle