S. Arabistan'dan Türkiye çağrısı: Yatırım yapmayın

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda üçüncü güne girerken, Mısır ile Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye yönelik kınama mesajları şimdi de ekonomiye döndü. Suudi Arabistan Odalar Birliği, Suudi şirketler için Türkiye’de yatırım yapmanın doğru olmadığını açıkladı.

S. Arabistan'dan Türkiye çağrısı: Yatırım yapmayın
S. Arabistan'dan Türkiye çağrısı: Yatırım yapmayın
GİRİŞ 11.10.2019 15:44 GÜNCELLEME 11.10.2019 15:44
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’da dün yayınlanan mesajda "Krallık, Türk ordusu tarafından Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelere başlatılan saldırıyı kınıyor" ifadeleri yer almasının ardından bu kez de mesaj ülkenin en önemli ekonomik kuruluşu Suudi Arabistan Odalar Birliği’nden (Council of Saudi Chambers-CSC) geldi.

 

CSC Yönetim Kurulu Başkanı Sami bin Abdullah Al-Obaidi, Türkiye’ye yatırım yapacak Suudi şirketleri uyardı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Sami bin Abdullah Al-Obaidi, medyadan yaptığı açıklamada Suudi şirketler için Türkiye’de yatırım yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

 

 

TURİSTLERİ DE UYARDILAR

Bu yılın temmuz ayında da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki vatandaşlarını hırsızlığa karşı uyararak, pasaport ve paralarına sahip çıkmalarını ve acil durumlarda büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa başvurmalarını istemişti.

Ardından Riyad yönetimi, Türkiye’ye rezervasyon yapan Suudi turistlerin vazgeçmeleri halinde zararların da karşılanacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 147
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim kinarsa kinasin Allah'ın izni ile Türk'ün gücünü tüm dünya elbet bir gün görecek
    Cevapla
  • 007 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden suudi arabistana tepki icin kimse umre ve hacca gitmesin. Ekonomileri zarar görsün.
    Cevapla
  • eski yeni 4 yıl önce Şikayet Et
    SUDİLİ ADİ ABD zaten kanı bozuk mısır firavun topunuzun kanı beş para etmet dogru nun hakkın mazlumun yanında olacağınıza şeytanın yanındasınız
    Cevapla
  • AsiKuRT 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük elçilik ve Başkonsolosluklara başvuru çağrısı yapmış:) ulan Konsoloslukta adamı doğradınız yok ettiniz sizin Konsolosluklara büyük elçiliklere güven olur mu İngiliz uşakları.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistanin cani cehenneme
    Cevapla
  • Asker 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle