O ülke zırhlı askeri araç üretiminde Türkiye ile çalışacak

Malezya Savunma Bakanı Muhammed Sabu, zırhlı muharebe aracı üretiminde Malezya'nın Türkiye ile çalışacağını açıkladı.

O ülke zırhlı askeri araç üretiminde Türkiye ile çalışacak
O ülke zırhlı askeri araç üretiminde Türkiye ile çalışacak
GİRİŞ 15.10.2019 08:52 GÜNCELLEME 15.10.2019 08:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meclis oturumunda, muhalefet partisi milletvekilinin Malezya'nın zırhlı askeri araç üretimine dair sorusu üzerine Bakan Muhammed, "Türkiye, bu alanda birlikte çalıştığımız ülkelerden bir tanesi." yanıtını verdi.

Muhammed, Başbakan Mahathir Muhammed'in temmuzda Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatarak, "Başbakanımız ile hava savunma sanayisi bölgelerini inceledik ve bu alandaki teknolojilerinin, gelişmiş ülkelerle aynı seviyede olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Yerli silah ve askeri araç üretiminin Malezya'nın bölgesel güvenliği için önemine dikkati çeken Muhammed, Malezyalı savunma sanayisi şirketlerinin silah parçaları üretimiyle sınırlı kalmayıp, diğer alanlardaki eksikleri tamamlamak için harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.   

Muhammed, hükümetin savunma sanayisi üretimini geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Malezya'nın ilerleyen yıllarda savunma alanında teknoloji üreten ülkeler arasında yer alacağını kaydetti.

YORUMLAR 2
  • bakış 4 yıl önce Şikayet Et
    barış harekatı, türkün barış için güvercin, barıştan bihaber olanlar için devasa kartal olduğunun göstergesidir, ayrıca ordumuzun yerli silahlarımız ile tüm dünyaya gövde gösterisidir, bundan sonra inşallah savunma sanayii kat kat daha fazla çalışacak çünkü talep çok olacak, ab ve abd silah tüccarlarıda mal mal bakacak Allahın izniyle
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    bu arada ürettiğimiz milli ve yerli silahlarımızı tüm dünyanını tanıma imkanı oldu sahada nasıl muharebe ve atış gücünü gördüler buyursunlar ticarete ama abd ve avrupa ülkelerine vermiyoruz
    Cevapla