Dev yatırımı Türkiye'den almak için rakamı ikiye katladılar

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı gerekçesiyle Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da planladığı fabrika yatırımını ertelediği iddiaları sonrası yatırım yeri noktasında Türkiye ile birlikte öne çıkan ülke olan Bulgaristan'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Bulgaristan, fabrika için vereceği devlet teşvik miktarını ikiye katladı.

Dev yatırımı Türkiye'den almak için rakamı ikiye katladılar
Dev yatırımı Türkiye'den almak için rakamı ikiye katladılar
GİRİŞ 16.10.2019 14:50 GÜNCELLEME 17.10.2019 12:28
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) kuracağı yeni fabrika için yer arayışında Türkiye'nin en ciddi rakibi olan Bulgaristan, fabrika için vereceği devlet teşviki miktarını ikiye katladı.

 

 

'İKİ KATI İÇİN HAZIRIZ'

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

 

260 MİLYON EUROLUK TEKLİF

Başkent Sofya merkezli Bulgar otomotivciler birliğinin başkanı olan Plevneliyev gazeteye yaptığı açıklamada, "Volkswagen şirketine 135 milyon euro yerine 250-260 milyon euro teklif etmenin bir yolunu bulduk" diye konuştu.

Volkswagen grubu Ekim ayının başında Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı bir şirket kurduğunu açıklamıştı.

ROMANYA: VOLKSWAGEN İLE GÖRÜŞTÜK

Reuters'ın Rumen basınından aktardığı habere göre ise Romanya Ticaret Bakanı Stefan Radu Opera, Volkswagen ile fabrika yatırımı için görüşme halinde olduklarını söyledi.

Rumen Ziarul Financiar gazetesi'ne konuşan Opera, “Volkswagen ile yeni görüşmeleri başlattık. Romanya teknik açıdan iyi durumda ve iş gücü problemimiz yok” dedi.

YORUMLAR 176
  • Poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu markaya boykot çağrısı yapalim
    Cevapla
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer böyle bir durum oluşursa ülke olarak volkswageni protesto edip kimse almazsın bakalım nasıl oluyor .
    Cevapla
  • Yapın gari 4 yıl önce Şikayet Et
    Reyis Allah aşkına şu yerli otomobili yaptır artık, adamlar 1 ton demiri (3300 tl) işliyor sana en az 150 200 bine satıyor, 2000 000 tl olan arabalar var, ondan sonrasını onlar düşünsün. Ortadoğunun tüm pazarına hakim oluruz.
    Cevapla
  • İZMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    iKİ AY ALMAYIN ARABALARINI BAKIN NOLUYOR
    Cevapla
  • yavv safmısınız 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç birşey olmaz çünkü tüm dünyaya satıyorlar sadece türkiyeye değil
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir araç bakıyordum volkswagen alacaktım bu haberden sonra yerli alacağım volkswagen bir daha hiç düşünmem almayı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle