THK Başkanlığı'na kayyum atandı

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanlığı'na Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya'dan oluşan üç kişilik kayyum atandı.

THK Başkanlığı'na kayyum atandı
THK Başkanlığı'na kayyum atandı
GİRİŞ 16.10.2019 16:00 GÜNCELLEME 16.10.2019 16:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

THK Başkanlığına kayyum atandı.THK'ye kayyum atanması talebiyle açılan davanın Ankara 9. Sulh Hukuk  Mahkemesinde görülen duruşmasına, davacı THK Merkez Denetleme Kurulu üyelerinin  avukatı Mustafa Köroğlu ile davalı THK başkanlığı avukatları Sabri Hafif ve Ahmet  Sungur katıldı.

Kuruma temsil kayyumu atanmasını talep eden Köroğlu, "Türk Hava Kurumu  yönetim kurulu üyelerinin birçoğu yönetimden ayrılmıştır. Yönetim tek başına  idare edilmektedir. Bu da hukuksuzluklara neden olmaktadır. Kuruma son genel  kurul yapısı ile olağanüstü ve seçim gündemli temsil kayyumu atanmasını talep  ediyoruz." dedi. Davalı avukatları da yönetim kurulu üyelerinin ayrılmış olması  nedeniyle karşı dava olarak, Türk Hava Kurumuna yönetim kayyumu atanmasını talep  ettiklerini bildirdi. Davalı avukatları, asıl davanın reddedilip kendilerinin açtığı karşı  davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.
 
Talepleri değerlendiren mahkeme, Merkez Denetleme Kurulunun açtığı  davayı reddedip Türk Hava Kurumu Başkanlığına Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve  Abdullah Kaya'dan oluşan üç kişilik yönetim kayyumu atanmasına hükmetti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir uygulama. Orman yangınlarından çok önce yapılacaktı
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda. En evvela beleş maaş alan emekli albayları ayıklama ile başlayabilir. CHP'ni bir çiftliği var , çiftliğinde inekleri var möö möö diye bağırır ... Neyse ki bir CHP çiftliği daha kapanıyor. Bu karardan sonra dinleyin bak ses nereden gelecek.
    Cevapla