Milyonlara müjde: İntibak ve erken emeklilik geliyor

Dokuz bin gün primle emekli olabilen Bağ-Kur’luya, 1800 gün kazandıracak ve taban maaşları artıracak tasarı masada. Düzenleme hayata geçerse hem aylıkta, hem emeklilik süresinde eşitlik sağlanacak.

Milyonlara müjde: İntibak ve erken emeklilik geliyor
Milyonlara müjde: İntibak ve erken emeklilik geliyor
GİRİŞ 17.10.2019 09:01 GÜNCELLEME 18.10.2019 09:11
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Daha önce Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonu’nda, özellikle 2.5 milyon Bağ-Kur’luyu ilgilendiren önemli prensip kararları alınmıştı. Bağ-Kur ve SSK arasındaki farkların eşitlenmesi gündeme gelmişti. Düzenleme hayata geçerse, hem gelir hem de emeklilik süresinde, emekliler arasında eşitlik sağlanacak. 
 
 

Emekli olacaklar dikkat! Maaşlarda yeni dönem

ARADA 1800 GÜN FARK VAR 

Daha önce alınan kararla, işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200, Bağ-Kur’lular için 9 bin gün olarak belirlenmişti. Sosyal güvenlikte adalet komisyonu, SSK’lı çalışanla, Bağ-Kur’lu çalışan arasındaki prim süresinin eşitlenmesini öngörmüştü. Edinilen bilgiye göre, konuyla ilgili tasarı hazırlandı ve önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak. 
 
MAAŞLAR EŞİTLENECEK 
 

Ağbal açıkladı: Emekliyi enflasyona ezdirmeyiz


Ayrıca SGK kayıtlarında bulunan emekli Bağ-Kur’lulara verilen maaşlarda sehven oluşan eksiklikleri gidermek için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda, emeklilerin maaş dosyalarının yeniden tarandığı öğrenildi. İnceleme sonucunda eksik ödeme yapıldığı belirlenen Bağ-Kur’lulara, bu paralar iade edilecek. Maaş düzeltilecek, geriye dönük eksik ödenen tutarlar da toplu olarak verilecek. 

 

 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 31
  • Ü.Y 4 yıl önce Şikayet Et
    eyt çıkarsa ben 7 yıl bekledikten sonra emekli oldum.benim 7 yıllık hakkım ne olacak.o zaman devleti mahkemeye veririm.burada bir adaletsizlik olur.
    Cevapla
  • T U 4 yıl önce Şikayet Et
    2012 emekli olmam gerekirken 7 yıl beklentiler ssk 5375 gün için 9000#ve 1485tl maaş çok yazık yıl 2019
    Cevapla
  • emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman çıkacak intibak yasası?
    Cevapla
  • emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    İntibak umarım en kısa zamanda çıkar , 1300tl maaş yetmiyor.
    Cevapla
  • Sevim polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğum yaptıktan sonra çalışan anneler doğum borçlanarak emekli ola bilimi bu yasa çıkarsa çok seviniriz
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine şükürler olsun AKP geriye dönük borçları olanlara ödemesi için kanun çıkardı Annelere çocuk doguranAnnelete paradestegi çıkardı CHP yapsaydı ya o ancaboş konuşsun pkk ve hdp nin peşinde dolaşsın tek bildiği şımarık çocuk gibi olmamış niye hastane yaptın niye yol yaptın halka yapıyor hastaneler daha yakın insanlara bu nu düşünmez zengin ya onlar CHP onlar bir telefon konuşması yapar trilyonluk konuşma parasını devlete ödetir o parayla kaç okul kaç hastane kaç köylere yol yapılırdı ama işte CHP kendini düşünen ermeni velilerinin oldugu bir parti oldugu için pkk hdp yi düşünür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle