İddialara yanıt gecikmedi! Volkswagen'le ilgili önemli açıklama

Volkswagen'in Manisa'ya kuracağı fabrikaya ilişkin ortaya atılan iddialara Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay yanıt verdi. Turagay, Volkswagen'in şu anda yatırımını durdurmadığını söyledi.

GİRİŞ 17.10.2019 12:56 GÜNCELLEME 17.10.2019 14:36
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek" dedi.

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, DEİK'in düzenlediği 'Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişiminde Konumlandırılması' bilgilendirme toplantısında son günlerde özellikle Alman medyası kaynaklı olarak ortaya atılan Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı üretim merkezi yatırımını durduğu yönelik iddialara ilişkin değerlendirme yaptı. Turagay, Alman otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye yatırımını durdurmadığını belirtti.


"VOLKSWAGEN ŞU ANDA YATIRIMINI DURDURMUŞ DURUMDA DEĞİL"

Turagay, “Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Bir kere bunu net ortaya koyalım. Volkswagen yatırımı devam edecek, çünkü şirket kuruldu. Bununla ilgili sürekli spekülasyonların çıkarılması hoş değil. Ben o noktada bir olumsuz görmüyorum” dedi.

BULGARİSTAN TEKLİFİ İKİ KATINA ÇIKARMIŞTI

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

ROMANYA: VOLKSWAGEN İLE GÖRÜŞTÜK

Reuters'ın Rumen basınından aktardığı habere göre ise Romanya Ticaret Bakanı Stefan Radu Opera, Volkswagen ile fabrika yatırımı için görüşme halinde olduklarını söyledi.Rumen Ziarul Financiar gazetesi'ne konuşan Opera, “Volkswagen ile yeni görüşmeleri başlattık. Romanya teknik açıdan iyi durumda ve iş gücü problemimiz yok” demişti.

SON OLARAK SIRBİSTAN DEVREYE GİRDİ

Sırbistan basınında yer alan haberlerde, ülke yönetiminin yatırımı çekmek için VW'ye bir teklifte bulunduğu belirtildi. Sırbistan geliştirme ajansı başkanı Rados Gazdic'in görüşlerine yer verilen haberde, Gazdic'in Sırbistan'ın teknik bilgi ve kalifiye iş gücü bakımından Bulgaristan'ın önünde olduğuna dair sözlerine yer verildi.

1 MİLYAR LİRALIK ŞİRKET KURDU

Bir süre önce yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını veren ve Eylül ayı sonunda da Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli şirket kuran Volkswagen'in, önceki gün bu kararını ertelediği ortaya çıkmıştı. Volkswagen'in yeni fabrikası için 1.4 milyar euroyu gözden çıkardığı belirtiliyor. Şirketin yeni üretim tesisinin Seat ve Skoda modellerine de ev sahipliği yapacağı belirtilirken, 300 bin adet üretim kapasitesine sahip olması beklenen fabrikanın 5 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 37
  • Yunttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Wv marka araçların ötv sini %300 arttır bakalım kim alır
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna ragmen almanlara karsi yatirim yaptirmayin.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Alma kardeşim almanın malını, git japon al Kore al .lütfen herkes ufak tefek birşey üretsin ,ne olur ya,yatmayın çıkın kahvehanelerden
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolsun gitsin ihtiyacımız yok.
    Cevapla
  • Habib 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar vazgeçerler biz yine skoda seat wolkswagen almaya devam ederiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle